Confidenţialitate

Prima pagină, 29 mai 2017

Adevărul scrie despre remaniera de vară. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu s-au coalizat împotriva premierului Sorin Grindeanu. Liderii coaliţiei de guvernare pregătesc mişcări ample în executiv, însă şeful acestuia se opune din răsputeri, mizând pe situaţia juridică a lui Liviu Dragnea, dar şi pe sprijinul preşedintelui Klaus Iohannis.

România Liberă dezvăluie că soţia ministrului Economiei a purtat noroc firmei la care era angajată ca secretara. Când Mihai Tudose a ajuns în guvern, firma la care lucrează nevasta acestuia a câştigat milioane de euro de la Compania Naţională de Investiţii. În 2015, în timpul primului mandat la Economie al lui Mihai Tudose, firma a prins în condiţii suspecte un contract de 6,5 milioane de euro pentru a construi reţeaua de canalizare a oraşului Buşteni. În timpul documentării acestui articol, Corina Tudose şi-ar fi dat demisia.

Potrivit Jurnalului Naţional, PIB-ul României a ajuns anul trecut la aproape 761,5 miliarde de lei, înregistrând o creştere de 4,8% comparativ cu 2015. La nivel naţional, cele mai mari creşteri ale PIB-ului s-au înregistrat în judeţele Maramureş, Cluj şi Alba, în timp ce la coada clasamentului găsim judeţele Călăraşi, Brăila, Sălaj şi Gorj. La sfârşitul anului trecut, la nivel naţional, erau înregistraţi 4,75 milioane de salariaţi, iar numărul lor se prognozează că va creşte la 4,954 milioane în acest an.

Potrivit Ziarului Financiar, Bursa a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani. Investitorii sunt încrezători că pot face bani în continuare din acţiuni. Banca Transilvania este la un maxim istoric, în aşteptarea unor noi achiziţii.

Gazeta Sporturilor notează că, în urmă cu două luni,  Claudiu Niculescu ajunsese analist TV şi era ieşit din circuit ca antrenor. Acum, e un technician la modă, după ce a câştigat primul trofeu din istoria FC Voluntari, anume Cupa României.