Prima pagină | 27 noiembrie 2017

Adevărul scrie despre ultimele aplauze pentru Stela Popescu. Sute de persoane au trecut prin foaierul Sălii Savoy a Teatrului „Constantin Tănase“, începând de vineri după-amiază şi până duminică dimineaţă, pentru a-i aduce un ultim omagiu îndrăgitei actriţe, care s-a stins din viaţă înainte de a împlini 82 de ani. Stela Popescu a fost condusă, ieri, pe ultimul drum, de familie, prieteni, colegi şi de oameni simpli care au iubit-o, la Cimitirul Cernica, unde a fost înmormântată cu onoruri militare lângă soţul ei, umoristul Puiu Maximilian.

România Liberă observă că autorităţile au eşuat până acum în a defini consumatorii de energie vulnerabili. Problema este cu atât mai stringentă cu cât subvenţionarea căldurii de primarii va fi anulată în curând. Lipsa unei baze de date informatizate, raportările diferite între instituţii în privinţa beneficiarilor  şi tipurilor de ajutoare pentru încălzire acordate, procesul birocratic de acordare a acestor ajutoare, dar  şi lipsa unei viziuni complexe asupra sărăciei energetice fac această problemă una foarte greu de rezolvat.

Jurnalul Naţional consemnează că, în actuala legislatură, nouă deputaţi au renunţat la mandatul pe care l-au câştigat în decembrie 2016. Unul a ales să fie primar de comună în loc de parlamentar. Alţii, în schimb, au dat lovitura vieţii, ajungând în funcţii extrem de importante şi bine plătite, mult peste chiar şi demnitatea de parlamentar.

Potrivit Ziarului Financiar, cea de-a doua generaţie a SUV-ului Duster, cel mai scump model asamblat la Mioveni şi care reprezintă în acest moment peste 60% din producţia uzinei, poate aduce 3,6 miliarde de euro anual în România şi poate duce Automobile Dacia la afaceri anuale de peste 5 miliarde de euro, faţă de 4,6 miliarde de euro anultrecut. Anual producţia de Duster s-a clasat la circa 180.000de unităţi, iar cu noul model estimările sunt ca volumele să treacă de 200.000 de unităţi anual. Mai mult, surse din cadrul Dacia spun că pentru prima dată în ultimii zece ani Grupul Renault ia în calcul creşterea capacităţii de producţie a uzinei dincolo de pragul de 350.000 de unităţi pentru a face faţă cererilor pentru noul Duster dar şi pentru celelalte modele din gama Dacia. Acest lucru va pune o presiune imensă pe infrastructura rutieră şi feroviară a României, în contextul în care numărul de kilometri de drum rapid ce trebuia deschişi circulaţiei anul acesta a scăzut de la 90 la 45, iar trenurile circulă cu o viteză medie similară cu a unei biciclete din cauza lipsei investiţiilor.

Black Sunday, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. George Becali, patronul-antrenor al FSCB, a odihnit degeaba jucătorii la meciul cu Viktoria Plzen în Europa League. Echipa a jucat la fel de penibil şi la Giurgiu, unde a pierdut cu 0-2. Steliştii, care nu şi-au creat vreo ocazie în tot meciul, sunt în criză după a treia înfrângere consecutivă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS