Confidenţialitate

Prima pagină, 27 iunie 2017

Potrivit ziarului Adevărul, canicula ‘încinge’ mintea şoferilor. Temperaturile ridicate din aceste zile influenţează comportamentul șoferilor și pe cel al pietonilor, fiind un factor precipitator, care predispune la accidente rutiere, atrag atenţia specialiștii, care fac apel la prudenţă. Indisciplina rutieră atinge cote alarmante în lunile iulie şi august, când numărul de accidente din trafic este în creştere.

Jurnalul Naţional consemnează că preşedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD-ALDE pentru postul de premier. Publicaţia aminteşte că Mihai Tudose s-a numărat printre miniştrii repetenţi ai guvernului condus de Sorin Grindeanu. Cu toate acestea, şeful PSD, Liviu Dragnea, l-a recompensat cu postul de premier, necontând nici acuzaţiile de plagiat la adresa acestuia din trecut.

Ziarul Financiar aminteşte, la rândul său, că Mihai Tudose a fost un ministru şters al Economiei, care fusese notat cu nota zero chiar de propriul partid, pentru prestaţia din ultimele luni, dar care s-a trezit promovat după ce restul de cinci contracandidaţi au refuzat propunerea. Analizând biografia sa, se observă că Mihai Tudose şi-a făcut majoritatea studiilor la şcolile Serviciului Român de Informaţii.

România Liberă notează că premierul propus de PSD a predat la academia SRI, deşi în declaraţiile sale de avere nu figurează vreun venit de la aceasta. Apropierea lui Mihai Tudose faţă de serviciul de informaţii a stârnit contestări şi printre social-democraţi. Premierul desemnat este un ‘performer’ academic, obţinând 11 distincţii în numai 10 ani.

Gazeta Sporturilor scrie că portughezul Diogo Ferreira Salomão s-ar putea alătura lotului dinamovist, dacă trece vizita medicală. Mijlocaşul de bandă în vârstă de 28 de ani a jucat la Sporting Lisabona, La Coruna şi Mallorca. În 2011, tânărul fotbalist era văzut drept noul Cristiano Ronaldo, dar în 2014 s-a accidentat grav, suferind o ruptură a ligamentului încrucişat. Cosmin Contra şi elevii săi se află în cantonament în Slovenia.