Prima pagină, 27 aprilie 2017

Un reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat pentru Adevărul de ce a fost atât de dificilă salvarea băieţelului prins într-o fântână din Teleorman și cum au reușit, până la urmă, salvatorii să-l aducă la suprafaţă. Copilul era fixat ca un dop în tubulatură. Micuţul a stat blocat aproape 11 ore, la 16 metri adâncime. Scos la suprafaţă, acesta este internat în stare gravă.

România Liberă scrie că victimele furtunilor din Marea Neagră vor fi salvate cu două vapoare cumpărate din Estonia, deşi avem două şantiere navale. Sub inofensivul anume Suzi SRL se ascunde un adevărat rechin al achiziţiilor publice, o firmă care câştigă zeci de milioane de euro de la stat. Nu oricum, ci din postură de unic ofertant la licitaţii. Ultima ‘victimă’ este Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), care a băgat peste nouă milioane de euro în conturile SRL-ului.

Potrivit Jurnalului Naţional, câteva zeci de marinari români care lucrează pe platforme petroliere din vestul Africii au fost înşelaţi de un armator elveţian. Nu au mai fost plătiţi luni bune, iar pierderea este de peste 400.000 de euro. Navigatorii sunt aduşi cu greu acasă. Situaţia e dramatică peste tot în lume, cu falimente în serie din cauza preţului foarte mic al petrolului.

Lanţurile comerciale plănuiesc să deschidă 300 de magazine în acest an, cel mai alert ritm de expansiune de până acum, notează Ziarul Financiar. Se oferă 5.000 de locuri de muncă. Cele 10 reţele din comerţul modern local aveau, la începutul acestui an, un total de 85.000 de angajaţi, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor existente.

Gazeta Spoturilor notează că Marius Şumudică ar putea ajunge pe banca FCSB. Finanţatorul Gigi Becali a lansat invitaţia pentru antrenor, alături de fotbaliştii Filipe Teixeira, Constantin Budescu şi Junior Morais. Tehnicianul Astrei nu exclude varianta, deşi ar prefera o ofertă din străinătate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS