Confidenţialitate

Prima pagină, 26 noiembrie

România liberă scrie despre minciuna care ar trebui să se lase cu demisii. O solicitare către IGSU trimisă prin fax și rătăcită între instituţiile din subordinea lui Raed Arafat înștiinţa autorităţile că în Colectiv se desfășoară concerte la care participă mii de oameni. Premierul Dacian Cioloș a declarat ieri, în ședința de guvern, că vrea să se asigure că persoanele care au fost la conducerea ISU București-Ilfov, și care au fost suspendate din funcții, vor fi demise și nu se vor mai putea întoarce în sistem.

Coloneii de la ISU fac afaceri cu focul, tirează Adevărul. Procedurile de autorizare a funcţionării firmelor în ceea ce priveşte conformarea cu normele PSI s-au transformat într-o afacere cu circuit închis, controlată prin interpuşi sau prin rude. În momentul de faţă, doar 21 de firme de profil PSI sunt acreditate de către ISU, iar pe această listă exclusivistă se înghesuie ca asociaţi sau administratori foşti sau actuali şefi din ISU şi familiile lor.

Cine a luat un credit imobiliar şi nu-l mai poate plăti are pentru prima dată şansa să scape de statutul de dator pe viaţă, notează Jurnalul naţional. Dă casa băncii sau recuperatorilor şi uită de coşmarul datoriilor. În prealabil, trebuie să anunţe banca şi să facă la notar actul de dare în plată. Proiectul a trecut ieri de Parlament.

Potrivit Ziarului Financiar, antreprenorii locali şi-au îndreptat în ultimii ani atenţia spre continentul african, o zonă subdezvoltată economic, care găzduieşte însă mai bine de un miliard de oameni. Afaceriştii români s-au orientat către mai multe domenii, de la retail sau energie până la construcţii sau imobiliare. Potrivit lor, Africa este astăzi unde era România la începutul anilor ‘90, astfel că singura direcţie pentru această economie este creşterea.

Steaua te coboară, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei sporturilor. În trecut simpla prezenţă în lotul echipei creştea cota oricărui jucător. Sezonul în curs este primul în care achiziţii importante au suferit prăbuşiri.