Prima pagină | 26 iulie 2018

Concertele din România au devenit cenacluri anti-PSD, notează Adevărul. Mai multe mesaje critice la adresa Guvernului şi a conducerii PSD au fost proiectate marţi seara în timpul concertului susţinut de trupa britanică Massive Attack, la Arenele Romane din Bucureşti. Deşi mesajele politice şi sociale în timpul spectacolului sunt considerate un obicei vechi în cazul celor de la Massive Attack (foto), pe scenele din România scandările împotriva puterii au devenit un fenomen, în ultima jumătate de an, atât în concertele artiştilor străini, cât şi în cele ale celebrităţilor locale.

Jurnalul Naţional observă că Laura Kovesi a fost achitată de CSM pentru neprezentare la Parlament. Procurorii din CSM au respins, ieri, după trei amânări, sancționarea disciplinară a fostei șefe a DNA pentru faptul că nu a mers în faţa comisiei parlamentare de anchetă care investiga evenimentele din seara alegerilor prezidențiale din anul 2009, precum și pentru nerespectarea unei decizii a Curții Constituționale. Fosta șefă a DNA a avut pentru CSM calitatea de procuror în cadrul Biroului Teritorial Sibiu al DIICOT, cu toate că, oficial, activează în Parchetul General, la Biroul de Îndrumare și control.

6.000 de necalificaţi predau în școli și grădiniţe, titrează România Liberă. Sindicaliștii din învățământul preuniversitar susțin că, în acest moment, sunt aproximativ 6.000 de necalificați care țin locul cadrelor didactice, cea mai mare problemă fiind lipsa de educatoare. Situația poate fi și mai gravă dacă nu ar exista cadre didactice ajunse la vârsta pensionării, dar care au ales să își prelungească perioada de muncă. În acest moment, o învățătoare sau o educatoare cu studii superioare debutantă primește un salariu net de aproximativ 1.400 de lei. Pe lângă necalificați, un alt fenomen întâlnit în multe școli, și care influențează negativ calitatea învățământului, este cel al profesorilor care predau o altă materie decât domeniul în care sunt specializați, din cauza lipsei de dascăli. Conform datelor sindicaliștilor din Educație, în zona de sud a României se înregistrează cel mai mare deficit de cadre didactice, județul Giurgiu fiind un exemplu în acest sens.

Potrivit Ziarului Financiar, evadarea din jungla urbană transformă în vedete sateliţii Capitalei şi ai marilor oraşe. Asemenea localităţi devin noile ispite rezidenţiale. Peste o mie de locuinţe au fost finalizate anul trecut în fiecare dintre localităţile Bragadiru (lângă Bucureşti), Floreşti (lângă Cluj-Napoca), Dumbrăviţa (lângă` Timişoara), Năvodari (lângă Constanţa). Dar, uşor-uşor, aceşti sateliţi riscă să se transforme, la rândul lor, în aglomerări sufocante.

Respectaţi istoria, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor, care aminteşte de cei 15 ani fără eşec. De când Gigi Becali a preluat echipa, FCSB nu a fost eliminată niciodată din startul unei campanii europene. Pe lista victimelor s-au aflat Galatasaray, Grasshoppers, Zurich sau Sparta Praga. Rudar – FCSB, joi, de la 18 şi 30 de minute, meci transmis de Prima TV.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS