Prima pagină, 26 februarie

Adevărul de weekend scrie despre inventarul aberaţiilor birocratice la români. Peste 1.000 de persoane s-au grăbit să povestească, pe platforma online lansată special de Guvern, situaţiile întâmpinate: de la înmatricularea maşinii până la vizite la spital pentru reconfirmarea unei boli ireversibile. Portalul maisimplu.gov.ro se vrea a fi începutul luptei împotriva documentelor inutile.

România Liberă consemnează că profitul înregistrat anul trecut de sistemul bancar este cel mai mare, în termeni nominali, din istoria locală, cifrându-se la 4,87 miliarde de lei, potrivit datelor preliminare ale Bancii Naţionale a României. ­7 instituţii bancare au, fiecare, peste un milion de clienţi. BCR este în frunte, urmată fiind de CEC, BRD, Banca  Transilvania şi Raiffeisen.

Potrivit Ziarului Financiar, Compania Naţională a Uraniului va rămâne fără singurul client pentru material pulberile scoase de la mina din Crucea (Suceava). Nuclearelectrica a preferat să cumpere combustibil canadian, balanţa fiind înclinată de preţul mai bun oferit de străini. Deşi, din punctul de vedere al controlului costurilor, decizia este justificată, din punct de vedere strategic menţinerea acestei decizii ar putea duce la distrugerea acestei industii. Ambele companii fac parte din portofoliul Ministerului Energiei.

Laurenţiu Reghecampf a plecat capul, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. La înfrângerea cu Voluntari, scor 1-3, schimbările au fost dictate de finanţator. Aflat în faţa televizorului, Gigi Becali a comandat, iar tehnicianul a executat.