Prima pagină | 26 februarie 2018

Adevărul scrie că solicitarea revocării din funcţie a procurorului-şef Anticorupţie a fost formulată în baza unui raport care cuprinde 20 de puncte critice la adresa Laurei Codruţa Kövesi. Documentul este contestat de specialişti din sistem şi de o parte din societatea civilă, care iese în stradă pentru a o susţine. Laura Codruţa Kövesi spune că este gata să răspundă “tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei”. Preşedintele Klaus Iohannis nu este obligat de lege să revoce procurorul-şef al DNA, chiar propunerea va fi însoţită şi de un aviz pozitiv al Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit României Libere, în următorul deceniu, Ministerul Agriculturii ar urma să ofere câte 100 milioane de euro anual, pentru proiecte de investiții în zona montană. Fondurile aferente anului 2018 vor fi alocate după ce Parlamentul va aproba Legea muntelui și programul de încurajare a activităților în zona montană, aflate în faza finală de avizare. În zona montană există în prezent aproximativ 816.000 de gospodării agricole, care se bazează pe autoconsum. Zona este defavorizată d in cauza depopulării, a climei, a perioadei scurte de vegetație, a infrastructurii rudimentare și a accesului dificil la învățământ și servicii medicale.

Ziarul Financiar consemnează că jucătorii din industria de turism cer ca promovarea României în străinătate ar trebui să devină prioritate naţională, iar creşterea notorietăţii pe plan mondial ar trebui să se facă prin parteneriat public privat. Ţara noastră se află pe ultimele locuri în Europa la numărul de turişti străini atraşi chiar şi în condiţiile în care în ultimii ani acest indicator a fost în creştere. Din 6 milioane de euro pentru promovare au fost cheltuiţi doar un sfert.

Sub titlul “Mitralieră fără licenţă”, Gazeta Sporturilor scrie că Florin Bratu va fi prezentat, astăzi, ca nou antrenor al echipei Dinamo. Roş-albii au ratat play-off-ul. În vârstă de 38 de ani, Florin Bratu nu deţine licenţa PRO, astfel că tehnician în acte va fi Iulian Mihăescu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS