Prima pagină, 25 noiembrie 2015

Potrivit României libere, cazul lui Dan Șova se va dovedi în parlament proba adevărului pentru PSD și PNL. Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil cererea procurorilor pentru reținerea și arestarea preventivă a fostului ministru, acuzat într-un nou dosar de corupție. Votul de ieri poate fi însă răsturnat în plen, fiind semnale că atât unii social-democrați, cât și foștii aliați de guvernare din UNPR și ALDE vor vota împotrivă.

Adevărul scrie că, pe vremea când era asistent la Institutul Teologic Ortodox din Bucureşti, Teodosie, actualul arhiepiscop de Tomis, a fost chemat la sediul Miliţiei, unde a fost convins să semneze, în septembrie 1987, un acord de colaborare cu fosta Securitate, având numele de cod „Mache“. Prelatul susţine că a fost “obligat” să semneze acel angajament. Teodosie este şi întâiul  înalt ierarh BOR urmărit penal pentru fapte de corupţie, fiind acuzat că a luat mită pentru o înscrierea la Facultatea de Teologie şi o hirotonisire ca preot.

Pentru că nu putem plăti electronic taxe sau amenzi către stat, suntem obligaţi să piardem ore bune pe la casieriile unor instituţii publice, observă Jurnalul naţional. În plus, cei care au proprietăţi în mai multe localităţi sunt nevoiţi să meargă la fiecare primărie, ca să-şi achite dările locale.

Potrivit Ziarului Financiar, OMV Petrom este pentru a zecea oară cea mai valoroasă companie din România, cu o capitalizare de 4 miliarde de euro. Hidroelectrica ocupă poziţia secundă. Energia a pus stăpânire, aşadar, pe podium.

În Gazeta sporturilor găsim ABC-ul eşecului. Mirel Rădoi a purtat banderola de căpitan al Stelei, dar ca antrenor al echipei dărâmă toate recordurile. Aproape etapă după etapă, actualul tehnician a bifat câte o performanţă, care contrastează cu parcursul clubului din ultimii ani.