Prima pagină, 24 septembrie

Adevărul scrie despre neplăcuta surpriză la care ar trebui să se aştepte posesorii de maşini Volkswagen sau Audi pentru care producătorul german a ascuns adevăratul nivel al emisiilor de noxe. Fiscul ar putea cere plata retroactivă a unui timbru de mediu a cărui valoarea ar fi mult mai mare din cauza nivelului real de poluare. ANAF nu are, în acest moment, o procedură clară pentru acest caz, în vreme ce Registrul Auto Român (RAR) nu ştie dacă a fost păcălit sau nu de către nemţi.

Din Evenimentul zilei aflăm că o clientă trebuie despăgubită cu 180.000 de euro după ce i-a căzut în cap un bidon de 5 litri cu apă. Incidentul s-a produs, în 2012, într-un hypermarket din nordul Bucureşti. Victima a avut nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale, întrucât i s-au tasat mai multe vertebre cervicale.

Jocurile pentru putere în PSD nu sunt făcute, remarcă România liberă. După ce Robert Negoiţă a anunţat că intră în cursă, Liviu Dragnea a spus că îşi pregăteşte lansarea candidaturii. Aseară, Robert Negoiţă, edil al sectorului bucureştean 3, s-a răzgândit, după cum a scris pe Facebook.

În Jurnalul naţional regăsim România lentă. Construim mai puţin de 10 kilometri de cale ferată pe an. Dacă drumurile sunt un vis urât, călătoriile cu trenul sunt un coşmar. Mai puţin de 40% din reţeaua feroviară este electrificată. România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană la acest capitol.

Din Ziarul Financiar aflăm că, pentru prima dată în ultimii 2 ani, creditarea a revenit în teritoriu pozitiv. Băncile locale aveau, la finele lunii august, împrumuturi acordate în valoare de 214 miliarde de lei, în creştere cu 0,2% faţă de aceeaşi lună din anul precedent. Tot în august, conturile românilor bogaţi s-au subţiat cu 4 milioane de lei. A fost una dintre cele mai agitate perioade pe pieţele financiare din ultimii ani.

Onorabil! titrează Gazeta sporturilor. România a pierdut cu 11 la 38 confruntarea cu Franţa, la Cupa Mondială de Rugby. Atât pot “stejarii” în acest moment în faţa unor super-puteri ale acestui sport.