Confidenţialitate

Prima pagină | 24 septembrie 2018

Adevărul scrie că războiul din PSD continuă prin şantaje reciproce. Răzvrătiţii îl ameninţă pe Liviu Dragnea că vor bloca activitatea parlamentară, în timp ce liderul partidului o ameninţă pe Gabriela Firea că-i dinamitează majoritatea în Consiliul General al Capitalei. Conflictul intern nu s-a stins după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, în care Liviu Dragnea a câştigat clar disputa cu rivalii săi din partid. Ca şefi de organizaţii, Paul Stănescu, Gabriela Firea, Mihai Tudose şi Adrian Ţuţuianu controlează cam 20-30 de aleşi PSD, deci ar putea strica majoritatea din Parlament, cu scopul de a-l presa pe Liviu Dragnea să demisioneze.

România Liberă consemnează că din arendarea celor 57.000 de hectare ale Insulei Mari a Brăilei, statul român încasează circa 4-5 milioane de euro anual. Dar plătește înapoi 16 milioane de euro sub formă de subvenții. O afacere păguboasă pentru buget, dar care s-a dovedit a fi extrem de profitabilă pentru Constantin Duluțe, cel care a preluat – din 2012 – Insula de la Agenția Domeniilor Statului. La începutul acestui an, în conturile firmei acestuia, Agricost SA, erau 248 milioane de lei declarate drept profit nerepartizat. Deși contractul era semnat oficial din ianuarie, arabii de la Al Dahra Agriculture LLC au preluat de drept administrarea miilor de hectare din IMB în luna iunie. Din motive ce țin probabil de calcule de eficientizare fiscală (firma Agricost SA are contract cu consultantul KPMG), vasluianul Duluțe le-a cedat investitorilor din Emiratele Arabe Unite firma cu tot cu milioanele de lei pe care trebuia să le încaseze de cel puțin doi ani drept dividende.

Jurnalul Naţional aminteşte că România se afla înainte de 1990 în topul celor mai mari 10 producători mondiali de oţel, pentru ca în prezent să se afle în coada clasamentului european.În 1988, sectorul metalurgic a produs 14,3 milioane de tone de oţel. În 2017, producţia a fost de 3,37 milioane de tone, de patru ori mai mică.Chiar şi aşa, industria metalurgică încă asigură locuri de muncă pentru 27.000 de români şi rulează afaceri de patru miliarde de euro pe an.

Potrivit Ziarului Financiar, producţia de autoturisme se îndreaptă spre pragul de 450.000 de unităţi în 2018, pe măsură ce vânzările SUV-urilor Dacia Duster şi Ford EcoSport continuă să urce datorită cererii tot mai mari de pe piaţa europeană. După anul 2013, 2018 ar fi primul cu o producţie de peste 400.000 de unităţi şi în premieră absolută ar urca spre 450.000 de unităţi. În total, americanii şi francezii au produs în intervalul ianuarie-august 303.604 autoturisme, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) şi ale Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) – Dacia raportează numai către ACAROM şi Ford numai către APIA.

Gazeta Sporturilor anunţă venirea lui Claudiu Niculescu în postul de antrenor al echipei Dinamo, pentru care a evoluat pe când era jucător. Acordul prevede un salariu de 7.000 de euro. Fostul mare atacant a fost a doua opţiune a finanţatorului clubului, Ionuţ Negoiţă. Pretenţiile lui Edi Iordănescu – între care 4 achiziţii immediate –  nu au putut fi satisfăcute. Claudiu Niculescu are misiunea să-i readucă pe câini în Europa, dar mai întâi să liniştească vestiarul.