Prima pagină, 24 noiembrie 2016

România Liberă explică de ce nu ne putem declara falimentul personal. Termenul de intrare în vigoare a Legii 151/2015, a insolvenţei persoanelor fizice, a fost prorogat până pe 1 ianuarie 2017. Motivul: pentru ca legea să poată fi pusă în aplicare, trebuie constituită o arhitectură instituţională funcţională. Când a ieşit din Parlament şi a ajuns la promulgare, actul normativ era complet inaplicabil. În prezent, spre exemplu, Comisia Centrală de Insolvenţă există juridic, dar nu are norme metodologice după care să se ghideze.

Jurnalul Naţional notează că suntem cei mai “trump-işti” dintre europeni. 82% dintre români împărtăşesc opinii populiste şi autoritare, indiferent de simpatiile politice autohtone. România este, din acest punct de vedere, pe primul loc în Europa. Procentul conaţionalilor care rezonează la discursul populist autoritar surclasează net ţările în care formaţiunile ultranaţionaliste se află în plină ascensiune precum Franţa, Germania, Olanda sau Marea Britanie.

Adevărul scrie despre turismul de altădată pe litoral. Pentru supravegherea românilor și străinilor, aparatul de opresiune al Securităţii montase sisteme de ascultare și de filmare în majoritatea hotelurilor, corespondenţa era interceptată, iar ghizii fuseseră racolaţi ca informatori. Fiecare turist străin care era suspect avea o „umbră“ pe urmele sale.

Ziarul Financiar observă că bursa de la Budapesta continuă evoluţia pozitivă, după ce referinţa pieţei de capital a crescut cu peste 26% de la începutul acestui an. La rândul său, indicele bursei de la Sofia a crescut cu 18,15% în aceeaşi perioadă. În schimb, indicele BET, referinţa bursei de la Bucureşti, este în prezent în teritoriul negativ, în jurul nivelului de minus 2-3%.

Gazeta Sporturilor se întreabă dacă Steaua sau Semiluna va câştiga, diseară, pe Arena Naţională. Pentru a păstra şanse de calificare în primăvara europeană, roş-albaştrii trebuie să câştige confruntarea cu Osmanlispor. Meciul începe la ora 20.00, fiind transmis de Pro TV şi Dolce 1.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS