Prima pagină, 24 mai 2017

Masacrul copiilor, titrează Adevărul. Atacul cu bombă comis luni seară, la finalul concertului susţinut de Ariana Grande la Manchester Arena, s-a soldat cu cel puţin 22 de morţi. Victimele erau foarte tinere. Imagini cutremurătoare au surprins adolescenţi și copii zăcând într-o baie de sânge. Statul Islamic a revendicat atentatul. Serviciile de informaţii au stabilit că a fost un terorist sinucigaș care și-a detonat centura cu explozibil. Salman Abedi era un jihadist britanic de origine libiană.

România Liberă observă că 25 de maşini figurează pe lista de achiziţii pentru o manifestare a NATO, care va dura însă doar două zile. Trei vor fi de protocol, în valoare de 120.000 de euro, de 4000 cc, cu tapiţerie din piele, scaune încalzite, temperatura reglabila individual, masuţe pliabile, cutie frigorifică, geamuri fumurii cu jaluzele. Ulterior, achiziţiile vor ramâne în dotarea Camerei Deputaţilor, condusă de social-democratul Liviu Dragnea.

Potrivit Jurnalului Naţional, în ţara noastră sunt în jur de 100.000 de nevăzători şi numai 30 de câini special dresaţi să îi ajute. Statul român nu are niciun program care să pregătească aceste animale inteligente. Sarcina creșterii și antrenării câinilor-ghizi a fost preluată de dresori din cadrul unor ONG-uri. Mai rău este că nevăzătorii se confruntă permanent cu oameni care nu cunosc sau nu le respectă drepturile.

Ziarul Financiar consemnează că sistemul bancar a obţinut în primul trimestru un profit record de aproape 1,24 miliarde de lei. Activele au urcat la maximul ultimului deceniu, în timp ce raportul credite/depozite şi rata creditelor neperformante au continuat tendinţa de scădere faţă de prima parte a anului 2016.

Gazeta Sporturilor publică lecţia Hagi. Într-o ţară în care pare că nimic nu se poate duce la bun sfârşit, ‘Regele’ în fotbalul autohton a reuşit minunea la Ovidiu, în judeţul Consanţa. În 2009, terenul pe care se înalţă acum Academia sa de fotbal era un câmp pustiu. În 2015, se inaungurau stadionul şi anexele. În acest an, Viitorul se încoronează campioana României.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS