Prima pagină, 24 februarie 2016

Adevărul publică amănunte din dosarul lui Liviu Luca. fostul lider sindical și-ar fi construit imensul palat de la Păulești cu banii petroliștilor-acţionari la firma Petromservice SA, desprinsă din Petrom. Totul s-ar fi făcut printr-un circuit financiar ingenios, menit să ascundă sursa banilor, dar și beneficiarul real al construcţiei.

România Liberă descrie harta naţională a risipei din banul public. Statul a fost furat cu peste jumătate de miliard de euro în 2014, potrivit celui mai recent raport al Curţii de Conturi. Banii s-au evaporat din ministere, regii autonome şi administraţii locale. Logic ar fi fost ca aceste fapte să fie cercetate de către organele abilitate, iar vinovaţii să fie traşi la răspundere. Doar un euro se recuperează la fiecare 10 furaţi.

Potrivit Jurnalului Naţional, alegerile în Bucureşti s-au dovedit un lung şir de farse. Înlocuirea lui Cristian Buşoi cu Ludovic Orban drept candidat al PNL la Primăria Bucureştilor nu este un procedeu original. În mod tradiţional, alegerile în oraşul Miticilor au avut un pronunţat caracter de farsă, cu candidaţi schimbaţi în ultima clipă, candidaţi-fantomă pentru care nu făcea nimeni campanie sau candidaţi puşi de partid împotriva voinţei lor.

Potrivit Ziarului Financiar, vânzările locale de echipamente electro-IT s-au situat, anul trecut, la 2,3 miliarde de euro. Nivelul se apropie de cel înregistrat în 2008. Motorul creşterii au fost telefoanele mobile şi gadget-urile.

Selfie cu Mont Blanc, titrează Gazeta Sporturilor. “Tricolorii” vor face cantonamentul de dinaintea Euro la poalele muntelui mitic al Europei. Între 16 şi 30 mai, Anghel Iordănescu îşi va duce elevii într-una din perlele staţiunilor de lux din Alpi.