Prima pagină, 24 februarie 2017

Potrivit Ziarului Financiar, degeaba creşte numărul absolvenţilor de profesională dacă învaţă meserii învechite. Situaţia este confirmată de un studiu finanţat de Patronatul Investitorilor Autohtoni. Numărul de absolvenţi este supradimensionat în raport cu nevoile reale ale pieţei, chiar şi în condiţiile în care se iau în considerare compatibilităţile cu alte meserii şi posibilităţile de reconversie profesională.

Adevărul de weekend caută răspuns la întrebarea de ce am devenit rezistenți la antibiotice? Medicilor le este tot mai greu să combată bacteriile din organismele pacienților. Nu doar consumul excesiv de pastile a dus la situația în care acestea nu-și mai fac efectul. Animalele pe care le mâncăm sunt crescute cu antibiotice.

România Liberă observă că scandalul Ordonanţei 13 l-a resuscitat pe Victor Ponta, care a lansat o serie de atacuri la adresa conducerii PSD. Fostul premier încearcă să îl atragă de partea sa pe premierul Sorin Grindeanu, iar Liviu Dragnea oferă funcţii pentru a linişti spiritele.

Jurnalul Naţional consemnează că aleşii poporului dezbat, în aceste zile, legea privind majorarea amenzilor și confiscarea utilajelor de transport în caz de constatare a contravențiilor silvice. Chiar dacă efectele se simt deja în teren – anume scăderea cu 80% a tăierilor ilegale – mulţi sunt cei care ar dori ca acest act normativ să dispară. Chiar Romsilva și sindicatele pădurarilor spun că ordonanța trebuie respinsă sau modificată, pentru că este foarte severă. Atât de severă, că pădurarii renunţă pe capete la joburi.

Adio, Europa! titrează Gazeta Sporturilor. Astra a fost îngenuncheată, cu 1-0, pe terenul belgienilor de la Genk. Antrenorul Marius Şumudică a terminat meciul în tribune.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS