Prima pagină, 24 aprilie 2017

Adevărul scrie despre tragedia din Munţii Retezat. O avalanşă a surprins un grup de şapte persoane pe Vârful Peleaga. Adolescenţii Dor Geta Popescu (13 ani) şi Erik Gulacsi (12 ani), alpinişti profesionişti, au murit. Dacă este sau nu cineva vinovat se va stabili chiar printr-o anchetă penală, pentru că poliţiștii hunedoreni au deschis un dosar pentru ucidere din culpă. 25 de salvamontişti şi jandarmi montani au fost mobilizaţi pentru recuperarea copiilor înghiţiţi de zăpadă.

Jurnalul Naţional remarcă un scandal fără precedent pe piaţa medicamentelor din România. O lege recent adoptată de Camera Deputaţilor dă undă verde farmaciilor să vândă medicamente angro. Organizaţiile de pacienţi îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge acest act normativ care adânceşte criza medicamentelor din ţară. Totodată, se atrage atenţia că adoptarea unui astfel de act normativ poate avea „efecte dezastruoase pentru bolnavii din România”.

România Liberă dezvăluie că, la 33 de ani, şeful tinerilor pesedişti are o avere impresionanta. În urmă cu 5 ani, Gabriel Petrea oferea cu împrumut 500.000 de lei, sumă la care mulţ­i tineri nici nu visează. Ministru al Consultării Publice, acest este unul dintre membrii executivului care nu şi-au postat CV-urile pe site-ul Guvernului.

Ziarul Financiar estimează la 8-12 miliarde de euro exporturile firmelor controlate de antreprenori locali. Primele zece afaceri antreprenoriale prezente în acest clasament exportă bunuri în valoare de circa 1 miliard de euro anual. La nivelul întregii economii, cel mai mare exportator a fost anul trecut Automobile Dacia, potrivit datelor statistice.

Euro de poveste, titrează Gazeta Sporturilor. România a strâns 4 medalii la campionatul continental de gimnastică, găzduit de Cluj-Napoca. Cătălina Ponor a cucerit aurul la bârnă, Larisa Iordache – bronzul la acelaşi aparat, iar Marian Drăgulescu – aur la sol şi argint la sărituri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS