Prima pagină, 23 mai 2017

Adevărul scrie că traficul din nordul Capitalei a fost dat peste cap, ieri, din cauza benzii unice pentru autobuze, instalată intempestiv. După câteva ore de la declanșarea haosului, Primăria a reluat traficul pe toate benzile, edilul Gabriela Firea susţinând că ‘a fost doar un test’.

Potrivit României Libere, doar o universitate româneasca se află în primele 1.000 în lume, în timp ce doua treimi se poziţionează după locul 5.000. ‘Premianta’ nostră este Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, deşi se află pe locul 918 la nivel mondial. Clasamentul Webometrics 2017 aşază Universitatea Bucureşti pe locul 1.065, urmată de Universitatea Ioan Cuza (1.196), Universitatea Politehnica Bucureşti (1.311), Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (1.498), Gheorghe Asachi (1.515), Universitatea de Vest (1.538), Academia de Studii Economice (1.707), Universitatea Politehnica Timişoara (1.815), Universitatea de Medicina din Cluj (1.865) şi Universitatea Craiova (1.996). Restul de 94 de universitaţi sunt dupa poziţia 2.000. Cel mai prost clasate sunt Universitatea Ecologica Traian Deva (25.149) şi Institutul Penticostal (25.594).

Jurnalul Naţional observă că ‘setea’ de cultură se stinge cu un litigiu. În 1990, existau 51 de case de cultură, ele reunindu-se ulterior în Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România. După 27 de ani, numărul este acelaşi, doar proprietarii se tot schimbă. Mai mulţi primari au pus ochii pe aceste sedii şi vor să le preia, invocând starea deplorabilă a acestora n De notorietate este cazul de la Arad. Clădirea în cauză a fost intabulată pe numele primăriei, deşi proprietarul ei era altcineva.

Ziarul Financiar notează că românii au dat 3 miliarde de euro pe telefoane inteligente în ultimii zece ani. Rata de penetrare a telefoanelor inteligente în rândul populaţiei se situează în prezent doar la 50%. Piaţa va creşte în continuare, potrivit experţilor.

Gazeta Sporturilor scrie că Gheorghe Hagi nu îi mai răspunde la telefon lui Gigi Becali, după ce FCSB a decis să conteste titlul Viitorului la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Ultima ceartă seruiasă dintre naș și fin fusese în urmă cu un deceniu, când regele părăsea postul de antrenor în urma unui scandal uriaș cu patronul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS