Prima pagină, 23 decembrie 2016

Adevărul scrie despre eroii contra cost ai Revoluţiei. Din negura istorică şi juridică în care a rămas învăluită răsturnarea regimului comunist în România, au ieşit mii de eroi cu certificat de revoluţionar. Şi încă mai ies. E o afacere profitabilă, finanţată de stat. O lege controversată oferă bani deopotrivă victimelor şi eroilor Revoluţiei, dar şi impostorilor de toate felurile.

România Liberă priveşte spre eroii uita­ţi. Peste sângele vărsat în decembrie 1989 s-au aşternut uitarea nepăsarea. Publicaţia a chestionat câteva zeci de tineri de până în 25 de ani, întrebându-i ce ştiu despre Revoluţie. Din 10 persoane cu studii universitare, doar una a putut spune ce s-a întâmplat atunci. Restul au răspuns: „Nu ştiu“, „Nu mă interesează“.

Din Jurnalul Naţional aflăm că , la 27 de ani de la Revoluţie, politicienii se gândesc să dărâme „zidul nedemocratic” care separă Casa Poporului de poporul însuşi. În amintirea martirilor din decembrie ’89, majoritatea oamenilor politici s-au întrecut în discursuri de comemorare.

Ziarul Financiar notează că 2016 va rămâne anul cu cele mai multe noi angajări, dar şi cu un deficit istoric de personal. Companiile au creat anul acesta peste 150.000 de noi locuri de muncă, acesta fiind cel mai ridicat nivel al recrutărilor din ultimii 15 ani. Totuşi, cererea de angajaţi este în continuare mult mai mare decât oferta de candidaţi.

Gazeta Sporturilor scrie că, deşi mediocri în campionat, unde s-au apropiat de play-out, dinamoviştii sunt zmei în confruntările cu steliştii. Aseară, i-au învins cu 4-1, bifând al nouălea meci consecutiv fără înfrângere în faţa acestora şi al doilea succes direct în doar 3 săptămâni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS