Prima pagină, 22 septembrie 2015

Se anunţă două reuniuni europene furtunoase pe tema crizei migranţilor, notează Adevărul. Cancelarul german le-a cerut partenerilor din spaţiul comunitar să îşi asume responsabilitatea comună pentru a gestiona situaţia. România rămâne în grupul minoritar al statelor care resping cotele obligatorii de relocare. Macedonia, Croaţia şi Serbia au acuzat Uniunea Europeană că le-a lăsat să se descurce singure cu zecile de mii de refugiaţi care tot vin dinspre Grecia şi se îndreaptă spre Germania.

România liberă observă că s-a micşorat de peste 200 de ori profitul în industria diplomelor. De la debutul crizei economice, numărul studenţilor care frecventează universităţile private a scăzut considerabil şi, totodată, veniturile acestor insituţii de învăţământ. Universitatea Spiru Haret şi cea Româno-Americană sunt pe pierdere. România liberă se întreabă şi ce şanse are moţiunea de cenzură a opoziţiei. UNPR a anunţat ieri că sprijină guvernul lui Victor Ponta, din care face parte.

Jurnalul naţional scrie despre noua reţea infracţională de medici şi farmacişti. Cu toţii furau, cu reţete, din bugetul alocat pacienţilor. Şi firmele de medicamente sunt implicate. Jurnalul aminteşte şi că, la ora actuală, 60.000 de locuinţe din România nu au curent. În urmă cu 3 ani, guvernul anunţa că, până în 2016, toate aşezările vor fi electrificate.

Potrivit Ziarului Financiar, creşterea economică slabă în trimestrul al doilea şi cererea insuficientă ţin industria în stare de amorţeală. Realitatea este îngrijorătoare pentru o ramură care asigură un sfert din Produsul Intern Brut. ZF punctează şi că Alexis Tsipras, revenit de aseară la cârma guvernului grec, are de repus pe picioare o ţară care a pierdut 25% din PIB.

Potrivit Gazetei sporturilor, când a auzit că Gigi Becali l-a anunţat la Steaua, Gigă Popescu ar fi luat foc în închisoare. După eliberare, acesta vrea să stea cu familia. Dacă va reveni în fotbal, el va lucra cu un singur om, anume Gigă Hagi, le-ar fi mărturisit unor apropiaţi.