Prima pagină | 22 noiembrie 2018

Potrivit ziarului Adevărul, Ministerul Transporturilor pregăteşte o mică revoluţie a modului în care viitorii şoferi vor primi avizele psihologice. Un proiect de act normativ care urmăreşte să stabilească condiţiile de obţinere a acestui document prevede ca evaluarea psihologică să se facă înaintea înscrierii la şcoala de şoferi. În aviz, specialistul va putea scrie că un candidat pentru permis este “apt”, “apt cu restricţii“ sau se va acorda avizul cu recomandarea „parcurgerea unui program de consiliere psihologică specifică siguranţei rutiere“.

România Liberă consemnează că Armata se aprovizionează cu muniție, armament și tehnică de luptă din străinătate, în timp ce uzinele autohtone de profil se zbat să supraviețuiască, după cum acuză sindicatele. România își sabotează propria industrie de apărare, domeniu strategic pentru orice stat din lume. Potrivit liderului Cartel Alfa, Bogdan Hossu, producția de armament a supraviețuit până acum în limita contractelor externe.

Jurnalul Naţional observă un caz-școală pentru companiile energetice. Din aproape un miliard de lei prevăzut pentru investiții, Electrica abia a cheltuit jumătate. Aceasta, în condițiile în care 60% din rețeaua de distribuție și transport este depășită ethnic. Este și explicația pentru care românii petrec anual 270 de minute în beznă.

Potrivit Ziarului Financiar, producţia uzinei Ford de la Craiova a accelerat în octombrie la aproape 15.000 de maşini. Producţia totală din primele zece luni ale acestui an a ajuns la aproape 120.000 de unităţi din SUV-ul EcoSport, după cum indică datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile. Urmărind cadenţa lunară, este de aşteptat ca, până la finalul anului, producţia americanilor să urce spre 150.000 de unităţi, în funcţie de numărul de zile libere din timpul sărbătorilor de iarnă. Ca valoare, producţia Ford va depăşit 2 miliarde şi jumătate de euro valoare de piaţă, luând în calcul un preţ mediu de 17.000 de euro cu TVA.

Ne-am dus la vale, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. În cei 4 ani de mandat al lui Răzvan Burleanu la cârma fotbalului, echipa naţionalăa a ajuns din prima urnă valorică în cea de-a patra. Singura veste bună că este, printr-un joc al rezultatelor, chiar dacă ratează preliminariile clasice la Euro 2020, tricolorii vor prinde aproape sigur barajul de consolare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS