Prima pagină, 22 decembrie 2016

România Liberă notează că Sevil Shhaideh, propusă pentru şefia guvernului, este o apropiată a baronului PSD de Constanţa Nicuşor Constantinescu, aflat acum în închisoare pentru fapte de corupţie, alături de care a lucrat timp de 15 ani. Publicaţia aminteşte că nu este prima dată când Sevil Shhaideh îi slujeşte lui Liviu Dragnea. Anul trecut, aceasta l-a înlocuit la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, după ce liderul PSD a demisionat în urma condamnării la un de an închisoare cu suspendare.

Adevărul notează că, de origine turco-tătară și de profesie economist, Sevil Shhaideh este propunerea surprinzătoare a PSD pentru funcţia de premier. Surse social-democrate afirmă că ea va fi dată la o parte, peste câteva luni, atunci când va fi modificată legea care în prezent îi interzice lui Liviu Dragnea să facă parte din Guvern.

Potrivit Jurnalului Naţional, având susţinerea PSD-ALDE şi mai nou a UDMR, “omul de casă” al lui Liviu Dragnea are toate şansele să conducă „deocamdată” Guvernul. PNL şi USR nu au propus vreun nume de premier la consultările de la Cotroceni, ci au lansat critici anemice la adresa propunerii social-democraţilor. Astăzi, după vizita PMP, se aşteaptă comunicarea deciziei preşedintelui.

Ziarul Financiar consideră că, prin propunerea făcută, Liviu Dragnea a aruncat, în primul rând, o provocare propriului partid. Este singura persoană din PSD în care am avut încredere că poate pune în aplicare programul de guvernare cu care partidul a câştigat alegerile. Social-democraţii au promis majorarea salariului minim pe economie la 1.450 de lei şi eliminarea a 100 de taxe nefiscale, măsuri care vor provoca bugetului un gol de aproape 7 miliarde de lei (1% din PIB) care trebuie acoperit cumva.

Denis Alibec este cel de-al 27-lea fotbalist care câștigă premiul pentru cel mai bun jucător al anului în ancheta Gazetei Sporturilor. Transferat de Steaua pentru suma de 2 milioane de euro, atacantul nu evită să-l ironizeze pe ocupantul locului secund, Nicolae Stanciu. Antrenorul anului este Marius Șumudică. În rândul echipelor, s-a impus cea feminină de spadă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS