Prima pagină, 21 aprilie 2016

România Liberă dezvăluie culisele noii răzgândiri din tabăra liberală. Cel de-al treilea candidat pentru scaunul de primar al Capitalei s-a retras ieri. Spiritele au fost agitate de faptul că acesta n-a dorit să semneze o declaraţie de integritate, prin care trebuia să îşi asume inclusiv faptul că nu a colaborat cu fosta Securitate. În cursă a intrat Cătălin Predoiu, care ar fi fost ameninţat de colegi cu debarcarea de la conducerea organizaţiei bucureştene.

 Jurnalul Naţional observă că PNL a ajuns la al 4-lea candidat în tot atâtea luni. Marian Munteanu s-a confruntat cu trecutul în care simpatiza Mişcarea Legionară şi cultul căpitanului Corneliu Zelea Codreanu. Fostul lider al studenţilor de după Revoluţie a intrat în competiție pe nepusă masă după retragerea lui Ludovic Orban, anchetat de DNA, care i-a urmat lui Cristian Buşoi, candidatul de start al liberalilor.

În Adevărul, găsim tabloul celor mai înstăriţi candidaţi la primăriile din oraşele României. Mulţi politicieni sau oameni de afaceri care vizează fotoliile de edili locali au averi însemnate. În cazul multora dintre candidaţii la primării planează suspiciuni de corupţie, iar câţiva dintre ei chiar au fost reţinuţi pentru fapte de deturnare a fondurilor publice. Există şi pretendenţi la fotoliul de primar care au făcut carieră în domeniul privat.

Antreprenorii din Banat se plâng că nu găsesc forţă de muncă, potrivit Ziarului Financiar. Lipsa personalului calificat şi infrastructura proastă sunt piedici în calea businessului. Accesul la capital a devenit, în schimb, mai facil.

Anul câinelui, titrează Gazeta Sporturilor. Dinamo s-a calificat în finala Cupei României. Roş-albii şi-au luat revanşa în acest sezon pentru 3 ani de umilinţe. Nu au pierdut în 6 meciuri directe cu roş-albaştrii, i-au eliminat din Cupă şi i-au încurcat în lupta pentru titlu.