Confidenţialitate

Prima pagină, 20 martie 2017

Adevărul face radiografia anului împlinit de la interzicere fumatului în spaţiile publice închise. Numărul de internări pentru boli provocate de consumul de tutun a scăzut în spitale, iar cifrele de afaceri ale barurilor şi restaurantelor au crescut. Studiile arată că, la un an de la implementare, românii încă susţin legislaţia antifumat.

Într-un interviu pentru România Liberă, ministrul Transporturilor spune că, anul acesta, va tăia panglica la 90 de kilometri de autostrada. Mai mult, Răzvan Cuc promite că, peste doi ani, vom ajunge cu trenul direct la Otopeni. Cursele interne ale Tarom ar putea reveni pe aeroportul Băneasa după modernizare.

Potrivit Jurnalului Naţional, după câteva luni de acalmie, prin Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început să bată din nou vântul schimbărilor. Surse apropiate instituţiei susţin că până la mijlocul lunii viitoare actualul preşedinte al ASF, Mişu Negriţoiu, va fi schimbat cu Coca Constantinescu. S-au găsit înlocuitori pentru fostul responsabil al sectorului de asigurări, Marius Vorniceanu. Cap de listă este Cristian Roşu, finul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Noile cărți de identitate aruncă la gunoi 200 de milioane de euro, consemnează Evenimentul Zilei. Copiii ar putea buletin unic, cu cip încorporat. Inițiativa este inclusă într-un nou proiect de lege propus de Ministerul Internelor și poate duce la dispariția cardului de sănătate. Cele două documente vor funcționa în paralel. Implemenatarea sistemului va dura 18 luni.

Citând o analiză realizată de prof. dr. Cezar Mereuţă, pe baza datelor Eurostat, Ziarul Financiar scrie că economia românească este cea mai dependentă de multinaţionale la nivelul Uniunii Europene. În cifre, firmele străine generează 48% din cifra de afaceri totală şi 44% din valoarea adăugată din economie. Spre comparaţie, în Polonia, multinaţionalele generează circa 30% din cifra de afaceri totală din economie şi 29% din valoarea adăugată totală.

Şah mat pentru Rege, titreză Gazeta Sporturilor. Dinamo şi Universitatea Craiova au remizat alb, aseară, spre bucuria lui Gheorghe Hagi. FC Viitorul câştigă puncte în faţa rivalelor.