Confidenţialitate

Prima pagină, 20 ianuarie 2017

Jurnalul Național observă că, din dorința de a condamna cu precădere infracțiunile economice, cei care au schimbat codurile penale au introdus prevederi aberante, cu pedepse de 3 ori mai mari pentru fapte minore decât pentru crimă sau viol. Practica a demonstrat că au fost îmblânzite numai pedepsele pentru infracțiuni contra persoanei, în timp ce cumulul pedepselor a dus la sentințe de peste 20 de ani pentru infracțiuni economice sau abuz în serviciu.

Începe preşedinţia lui Donald Trump, consemnează România Liberă. Învestitura prezidenţială reprezinta o tradiţie bipartită unică pentru  care chiar şi cele mai vii dezbateri politice partizane sunt lăsate deoparte, marcând astfel tranziţia paşnică a puterii. Artiş­tii au fugit de ceremonie, nedorind să îşi asocieze imaginea cu magnatul republican.

Potrivit Ziarului Financiar, este o zi istorică pentru evoluţia pieţelor financiare. Donald Trump se instalează la Casa Albă şi nimeni nu ştie ce se va întâmpla. Republicanul preia puterea pe un fond de promisiuni economice canalizate în special către scăderi de taxe sau investiţii masive în infrastructură. Deşi la început analiştii preconizau că victoria magnatului, din 9 noiembrie, va porni un val de panică pe burse, anxietatea a durat doar câteva ore.

Gazeta Sporturilor dezvăluie în exclusivitate protocolul fragil dintre Ministerul Apărării şi AFC Steaua. În 1998, asociaţia nonprofit condusă de Viorel Păunescu primea gratuit de la Armată marca, baza şi echipa. CSA păstra totuşi dreptul a a anula unilateral înţelegerea. Acest lucru s-a întâmplat după ce Gigi Becali a devenit acţionar majoritar în Ghencea.