Prima pagină, 20 decembrie 2016

Se întorc hingherii de maşini, titrează Adevărul. Vehiculele parcate ilegal pot fi ridicate din nou. A intrat în vigoare o hotărâre de Guvern care modifică Regulamentul rutier. Până la a vedea efectiv mașini ridicate mai sunt câţiva pași, pe care trebuie să-i urmeze autorităţile locale. Numeroase semne de întrebare planează asupra modului în care se vor aplica noile proceduri, care nu diferă prea mult de cele anterioare.

România Liberă observă planurile stelare ale căpitanului Liviu Dragnea. Deş­i Campania electorală s-a terminat, liderul PSD s-a lansat în noi angajamente lipsite de fundamentare financiară. Programul de guvernare al social-democraţilor abundă în promisiuni al căror cost depăşeşte 8 miliarde de euro.

Jurnalul Naţional scrie că tehnocraţii se pregătesc să-şi facă bagajele după victoria fără drept de apel a PSD. În frunte cu premierul Dacian Cioloş, membrii executivului vor fi nevoiţi să-şi caute alte slujbe după instalarea noului executiv la Palatul Victoria. Unora dintre miniştri, precum Raluca Prună sau Anca Paliu Dragu, le-a ajuns un an pe plaiurile mioritice şi se vor întoarce la Bruxelles.

Potrivit Ziarului Financiar, producţia autohtonă de maşini a scăzut cu 6% în primele unsprezece luni din acest an, la 338.000 de autovehicule asamblate la Mioveni (de Dacia) şi Craiova (de Ford). Este cel mai accentuat declin din ultimii trei ani. În ciuda scăderii producţiei, Ford B-Max are cea mai mare cotă de piaţă din segment – peste 13%, în timp ce la Dacia numai Duster are 10% din segmentul său.

Conducătorii Astrei l-au amendat cu 25% din contract pe Marius Șumudică, notează Gazeta Sporturilor, antrenorul care le-a adus giurgiuvenilor titlul, Supercupa, calificarea în primăvara europeană și vânzări de jucători în valoarea de 5 milioane de euro. Sancțiunea se ridică la 40.000 de euro. Oficial, tehnicianul este pedepsit pentru că ar fi scandat împotriva Stelei, dar de fapt este pedepsit pentru că și-a ironizat patronul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS