Prima pagină, 21 decembrie 2016

Adevărul scrie că atentatul de la Berlin şi asasinatul de la Ankara au arătat că nicio ţară europeană nu este sigură în faţa terorismului. Atentatorii pot lovi oriunde, inclusiv în România, spun analiştii, deşi riscul este mai redus  pe teritoriul nostru decât în statele din prima linie a luptei împotriva organizaţiei Stat Islamic.

Jurnalul Naţional observă că reforma clasei politice a fost doar o metaforă care n-a prins la români. Scenariul de la alegerile locale s-a repetat la parlamentarele din 11 decembrie, iar noul Legislativ va colcăi de persoane cu probleme penale. Drept dovadă, mai mult de o treime dintre senatorii şi deputaţii aleşi în noul Parlament sunt certaţi cu legea. Aşa că în următorii patru ani vor face legea tot politicienii condamnaţi, trimişi în judecată sau cercetaţi pentru corupţie.

România Liberă dezvăluie frauda penală care îi poate lăsa pe elevi fără manuale. Instituţia responsabilă cu furnizarea acestora în ş­coli este în colaps financiar. Centrul Naţional de Evaluare ş­i Examinare are de returnat Uniunii Europene ş­i statului român 16 milioane de lei, după ce a făcut “praf” patru proiecte europene. Ministrul Educaţiei a depus plângere penală la Direcţia Anticorupţie pentru ca procurorii să descâlcească unde s-au dus banii.

Din Ziarul Financiar aflăm că avuţia românilor îşi continuă ascensiunea. Populaţia ţării are active de peste 940 miliarde de lei (circa 210 mld. euro). Cea mai mare pondere (circa 63%) revine activelor imobiliare, în timp ce activele financiare nete au ajuns la 350 miliarde de lei (78 mld. euro).

Gazeta Sporturilor consemnează debutul arbitrului Horațiu Feșnic la un derby Dinamo – Steaua. Tânărul clujean a fost delegat să conducă la centru partida de mâine seară din semifinalele Cupei Ligii. Partida se va desfășura pe Arena Națională din București. Horațiu Feșnic a comis 3 greșeli în acest sezon de Liga I.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS