Prima pagină, 2 iunie 2016

Continuând seria de investigaţii despre sistemul medical românesc, Gazeta Sporturilor a intrat în posesia unei înregistrări audio de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti. Un medic şi-a înregistrat şefa de la Sectia de Antestezie şi Terapie Intensivă, care îndeamnă ca medicaţia să le fie acordată doar tinerilor şi celor cu şanse de a trăi.

România Liberă notează că numeroase medicamente au fost vândute în ultimii ani la preţuri mai mari decât impunea legea. Concluzia apare într-o analiză a Consiliului Concurenţei. Deşi existau pâna la 25 de furnizori pentru un anumit tip de produs, jumătate sau chiar mai mult din piaţă ajungea să fie controlată de fapt de un singur jucător.

Adevărul scrie despre planurile PSD pentru răsturnarea Guvernului. Liviu Dragnea, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, lideri care dictează majoritatea parlamentară, vor să le facă zile fripte tehnocraţilor. Deocamdată, cei dintâi nu se înţeleg dacă să intre la guvernare încă din vară sau să mai păstreze până în decembrie executivul lui Dacian Cioloş, dar cu puteri amputate.

Potrivit Jurnalului Naţional, prăbuşirea imperiului InterAgro înseamnă, numai prin insolvenţa principalelor două firme ale grupului, datorii de 500 milioane de euro către aproape 300 de creditori. 3.000 de oameni vor trebui să-şi caute alte locuri de muncă.  Prăpădul nu a venit odată cu intrarea lui Ioan Niculae după gratii, pentru doi ani şi jumătate, în aprilie 2015. Combinatele miliardarului, închise înainte, au lăsat alţi 7.000 de angajaţi pe drumuri.

Ziarul Financiar observă că retailerii au ”mâncat“ o treime din reducerea TVA la alimente. Înainte de aplicarea măsurii, în urmă cu un an, un coş cu 20 de produse costa în magazine circa 132 de lei. După intrarea în vigoare, valoarea s-a redus până la circa 114 lei, adică mai puţin cu 13%, însă acum se apropie de 120 de lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS