Confidenţialitate

Prima pagină, 2 decembrie

Atentat dejucat de Ziua Naţională, titrează Adevărul. O bombă artizanală urma să fie plasată la parada de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc, potrivit SRI. Prezumtivul terorist este un etnic maghiar, Beke Istvan Attila, unul dintre liderii grupării extremiste „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate“.

România liberă observă că deputaţii care absenteaza nemotivat de la lucrarile Legislativului ar putea fi sancţionaţi cu un procent infim sau chiar deloc, graţie unui proiect de modificare a Regulamentului Camerei, iniţiat de cinci social-democraţi şi progresişti. Aleşii vor un vot ultra-rapid pe acest subiect.

Jurnalul naţional aruncă o privire peste accizele anului 2016. Chiar dacă acestea se vor calcula tot după cursul inexistent de aproape 4,74 de lei, noul Cod Fiscal aduce schimbări importante. S-au modificat procentele care se aplică pentru fiecare categorie de produse. Fumătorii vor scoate cei mai mulţi bani din buzunar. La capitolul ieftiniri, băuturile ocupă un loc fruntaş.

Din Ziarul Financiar aflăm că 32.000 de români cu credite imobiliare au restanţe la plată. În schimb, sunt 300.000 de împrumutaţi cu garanţii ipotecare care oricând pot da înapoi casa băncii.

Gazeta sporturilor scrie despre vestea şoc pentru Steaua. Banca tehnică a clubului ar putea fi preluată de Edward Iordănescu, fiul selecţionerului echipei naţionale.