Prima pagină, 19 octombrie

PSD a patentat anticomunismul de tip comunist, observă Adevărul. Liviu Dragnea şi-a început mandatul în fruntea partidului încercând să înlăture scamele trecutului, între care faptul că ar fi urmaşul PCR. La apelul său, cei 4.000 de delegaţi reuniţi la Sala Palatului au ţinut un moment de reculergere în memoria victimelor comunismului şi ale mineriadei din vara anului 1990. S-a ridicat în picioare inclusiv Ion Iliescu, pe care îl furase somnul în timpul discursului susţinut de Liviu Dragnea. Fostul preşedinte este cercetat pentru chemarea minerilor la Bucureşti.

Jurnalul naţional notează că tronsoanele de autostradă Nădlac-Arad și Orăștie-Sibiu au făcut obiectul unor licitații aranjate în 2011 în favoarea asfaltatorului de casă al PDL, Nelu Iordach. Între timp, lotul trei din Orăștie-Sibiu s-a închis din cauza fisurilor repetate. Situația trebuie remediată până la 31 decembrie, altfel România riscă să dea înapoi Comisiei Europene banii pentru întregul tronson, adică 400 de milioane de euro. Guvernul a sesizat DNA încă din decembrie 2012, dar până acum procurorii n-au cerut nimănui socoteală.

Potrivit României libere, în timp ce ţara noastră intenţioneaza să introducă o lege care sa-i protejeze pe producătorii agricoli locali, Polonia, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa agroalimentară europeană şi globală, mizează pe competitivitatea produselor. Pariul acestora s-a dovedit câstigator. Valoarea totală a exporturilor poloneze de mere s-a ridicat în 2014 la 351 milioane de euro, peste 12 milioane de euro provenind din România.

Ziarul Financiar ne anunţă că Huawei a urcat pe locul secund în clasamentul vânzărilor de telefoane inteligente în România. Chinezii i-au depăşit astfel pentru prima oară pe rivalii de la Visual Fan (Allview) din Braşov. Liderul pieţei locale rămâne Samsung.

Şah în noroi, titrează Gazeta sporturilor. Steaua nu a reuşit să bată codaşa Ligii Întîi şi rămâne singura echipă care nu a înscris în poarta Petrolului în acest sezon.