Prima pagină, 18 mai 2017

Donald Trump riscă destituirea, titrează Adevărul. Preşedintele Statelor Unite este acuzat că ar fi cerut Biroului Federal de Investigaţii să închidă ancheta privind legăturile cu Rusia ale fostului său consilier prezidenţial pentru securitate naţională, Michael Flynn. Liderul de la Casa Albă ar putea fi acuzat de obstrucţionarea justiţiei. Donald Trump l-a demis recent pe James Comey, stârnind semne de întrebare.

Potrivit României Libere, primăriile sunt cei mai mari organizatori de concerte. Autorităţile locale alocă sume importante din buget pentru organizarea de evenimente la care cântă nume mai. Spre exemplu, pe 29 septembrie, Goran Bregovic şi Wedding&Funeral Orchestra vor concerta în Bucureşti, la Arenele Romane. Biletele costa între 65 şi 200 de lei. Cei care nu vor să aştepte sau n-au atâţia bani, pot vedea spectacolul mai devreme, pe 28 mai, în comuna Albeşti din judeţul Constanţa.

Jurnalul Naţional scrie despre tâlhari de gimnaziu, care acţionează, zi de zi, fără să se teamă, iar dacă sunt prinşi de poliţişti, sunt lăsaţi în libertate, pentru a reîncepe activitatea infracţională. Sunt copii de clasa a cincea sau a șasea care, care – de cele mai multe ori – fură de la persoane în vârstă. Ştiind că nu vor păţi nimic până la vârsta de 14 ani – sau chiar 16 ani dacă se stabilește că nu au discernământ -, minorii şi cei care îi comandă profită din plin de sistemul legislativ actual.

Ziarul Financiar remarcă extremele pieţei muncii. Angajaţii din sectorul IT au ajuns, în martie, la un salariu mediu lunar de 5.880 de lei net, în creştere cu 5% faţă de anul anterior, consolidându-şi astfel statutul de cel mai bine plătiţi salariaţi din economie, după cum arată datele Institutului Naţional de Statistică. La polul opus, angajaţii din sectorul hoteluri şi restaurante, cu cele mai mici salarii din economie, care au primit în martie salarii medii în valoare de 1.369 de lei, în creştere cu 18%, un avans influenţat semnificativ de majorarea salariului minim cu 16%.

Gazeta Sporturilor consemnează că FCSB va ataca grupele Ligii Campionilor cu doi tehnicieni aduşi din Liga a III-a, un fapt unic în istoria clubului. Nicolae Dică a promovat SCM Piteşti în liga secundă. Viorel Tănase a fost dat afară de la Cetate Deva.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS