Prima pagină | 18 iulie 2018

Condamnaţi la termoficare, titrează Adevărul. Autorităţile locale primesc prin lege dreptul de a stabili în ce zone este ile locale primesc prin lege dreptul de a stabili în ce zone este obligatorie înc bligatorie încălzirea locuin lzirea locuinţelor în sistem centralizat. Cei care locuiesc în elorîn sistem centralizat. Cei care locuiesc în aceste zone nu vor putea s ceste zone nu vor putea să opteze pentru solu opteze pentru soluţii individuale de înc ii individuale de încălzire.

Potrivit României Libere, fermierii ar putea beneficia de subvenții europene la nivelul actual, până în 2027, întrucât propunerea Comisiei Europene de diminuare a viitorului buget pentru agricultură nu are șanse de susținere. Miniștrii Agriculturii din Germania și Franța au respins propunerea CE de diminuare a fondurilor pentru viitoarea Politică Agricolă Comună, insistând că sumele alocate trebuie să rămână la nivelul din prezent. Și alte state europene, printre care și România, se opun propunerii CE de reducere a finanțării PAC, dar și redistribuirii fondurilor prioritar către fermele mici și mijlocii, în detrimentul exploatațiilor mari. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a reafirmat luni, la Luxembourg, în cadrul reuniunii miniștrilor Agriculturii din UE, că plafonarea subvențiilor pentru România “este de neacceptat”.

Ziarul Financiar explică ce s-a întâmplat cu prima generaţie de capitalişti ai Romåniei. Din primele 100 de companii ridicate după Revoluţie, 23 mai sunt în picioare. Cea mai mare este din judeţul Teleorman. Doar 20 de companii din primele 100 au fost înregistrate în Bucureşti, în timp ce 40 de firme au fost pornite de antreprenori din Buzău.

Sub tilul “Game of Thrones, faza pe partide”, Jurnalul Naţional observă că jilţul de preşedinte PSD al lui Liviu Dragnea este ancorat în partid, dar zgâlţâit de procurori. Ludovic Orban este contestat în PNL, fără să ajungă până acum în postura de a-şi conduce partidul în alegeri. Disidenţii din PMP au plecat de la curtea în ruine a „regelui” Băsescu, unul câte unul, la alte partide, până când Tomac s-a urcat pe tronul lăsat liber prin abdicarea fondatorului. Taberele din USR au îngropat securea războiului din ură comună faţă de legile făcute de PSD.

Gazeta Sporturilor a aflat cum l-a păcălit CFR Cluj pe Billel Omrani. Francezul a parafat prelungirea contractului crezând că semnează doar o mărire de salariu. Atacantul i-a promis lui Gigi Becali că vine la FCSB, dar a descoperit că este legat de echipa ardeleană până în 2019. Dându-şi seama de eroare, Billel Omrani a acceptat o nouă ofertă a campionilor, urmând să rămână 4 ani la echipa ardeleană pe un salariu de 4 ori mai mare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS