Prima pagină, 18 iulie 2017

Adevărul scrie despre drama prostituatelor românce amorezate de propriul ‘pește’. Iubire, un apartament și un copil erau promisiunile pe care proxeneții ‘Casanova’ le făceau unor tinere atunci când le propuneau să se prostitueze. În schimb, fetele primeau amenințări, bătaie și droguri. Detaliile apar într-o anchetă a procurorilor DIICOT care a vizat una dintre cele mai agresive rețele de trafic de persoane din România.

Președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a declarat într-un interviu pentru România Liberă că dacă Soros ‘destabilizează’ România, așa cum a declarat prim-ministrul, acest lucru ține de ‘securitatea națională’ și înseamnă că ‘avem servicii secrete foarte slabe“, ceea ce ‘nu e cazul’. Atacurile din România și din Ungaria asupra lui Soros nu sunt comparabile, fiindcă nici cele două state nu sunt la fel, mai spune Csaba Asztalos. ‘România este mult mai conectată și mai dependentă de corporații, multinaționale și bănci decât Ungaria’. Despre reticența liderilor comunității maghiare de a avea reacții față de ceea ce se petrece la Budapesta, șeful CNCD spune că acest lucru se întâmplă și fiindcă guvernul ungar a crescut investițiile, în ultimii ani, de zece ori. Maghiarii din Transilvania trebuie să fie ‘la fel de echidistanți față de puterea de la Budapesta și față de cea din București’ – crede Asztalos – și să găsească ‘o formulă de autonomie politică’.

Jurnalul Național observă lupta la vârf pentru preluarea șefiei Europei. Ani la rând, Germania și-a dorit o Franță mai puternică drept partener la conducerea Uniunii Europene. După toate aparențele, s-au trezit acum cu mai mult decât și-a imaginat vreodată. În cele numai două luni de la instalarea lui Emmanuel Macron la Palatul Elysee, polul european de putere pare să se fi deplasat spectaculor dinspre Berlin spre Paris.

Evenimentul Zilei scrie că, la 11 luni de la izbucnirea epidemiei, autoritățile încep o campanie anti-rujeolă. A fost nevoie de 8.017 de cazuri și 31 de decese provocate de această boală pentru ca Ministerul Sănătății să iasă din amorțire. O stare sesizată, joia trecută, și de premierul Mihai Tudose, care l-a ‘impulsionat’ dur pe ministrul Florian Bodog în plină ședință de guvern. Cât despre legea vaccinării, cu toate că proiectul a fost pus în dezbatere publică încă din data de 11 mai, o dezbatere furtunoasă, de altfel, când aproape a ieșit cu încăierare între instituțiile abilitate și persoanele care se opun imunizării.

Potrivit Ziarului Financiar, Start-Up Nation, programul prin care statul finanţează afacerile nou înfiinţate cu 1,7 mld. lei în 2017, va crea cel puţin 21.000 de noi locuri de muncă anul acesta. Peste 8.600 de planuri de afaceri vor fi puse în practică folosind bani de la stat şi din fonduri europene în cadrul programului Start-Up Nation, cel mai generos program de finan­ţa­re pentru start-up-uri. Antreprenorii care vor primi câte 44.000 de euro pentru afacere şi-au asu­mat crearea a peste 21.000 de locuri de muncă anul acesta.

Ca pe vremuri, titrează Gazeta Sporturilor. 1.000 de ultrași au făcut spectacol, ieri, la reunirea Stelei lui Marius Lăcătuș. Echipa va juca pe terenul 5 din Ghencea.  Pe 20 august, AMFB va decide dacă trupa va evolua din liga a 4-a sau a 5-a.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS