Confidenţialitate

Prima pagină, 18 ianuarie 2017

Adevărul analizează culisele concedierii lui Florian Coldea. Deşi ancheta internă din Serviciul Român de Informaţii a arătat că generalul nu a încălcat legea sau normele interne, aşa cum susţine fugarul Sebastian Ghiţă, Florian Coldea a fost trecut în rezervă, încasând toate drepturile bănești aferente unei retrageri la termen.

România Liberă dezvăluie că unele firme implicate în scandaluri de corupţie şi având conexiuni în sfera politică au reuşit să pună mâna pe contracte de la Alianţa Nord-Atlantică şi Ministerul Apărării Naţionale. Sumele au fost primite pentru lucrarile de reabilitare şi modernizare a infrastructurii Bazei Aeriene 86 Feteşti, cunoscută sub numele de „Aerodromul Borcea“. La scurt timp după câștigarea licitației, firmele VEGA ’93 și Glacial Prod au intrat în insolvență.

Potrivit Jurnalului Naţional, mai multe inspectorate judeţene în construcţii funcţionează din inerţie, din cauza sistemului informatic al instituţiei care dă rateuri peste rateuri. Chiar dacă funcţionarii din teritoriu se plâng că nu-şi pot face treaba, oficialii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice spun că sistemul este “perfect funcţional”. Cumpărat în 2012 cu aproape 23 milioane de lei, softul trebuie peticit acum din mers, ceea ce implică alte cheltuieli din bani publici.

Dacia a vândut, anul trecut, maşini de peste 7 miliarde de euro, potrivit Ziarului Financiar. Grupul Renault a comercializat, la nivel mondial, peste jumătate de milion de de automobile Dacia, în creştere cu 6% faţă de anul 2015. Vehiculele au fost asamblate, în majoritate, la fabrica de la Mioveni.

Banii sau câinii!, titrează Gazeta Spoturilor. Nicolae Badea a câştigat definitiv procesul cu Ionuţ Negoiţă. Dacă actualul patron al clubului Dinamo nu achită 2.000.000 de euro, acţiunile sunt scoase la licitaţie. Sursele ziarului spun că fostul acţionar ar putea redeveni şef în Ştefan cel Mare.