Confidenţialitate

Prima pagină, 16 iunie 2015

Adevărul scrie că opţiunea premierului de a se opera în străinătate a stârnit critici atât din partea medicilor, cât şi a analiştilor politici. Intervenţia la genunchi este una uzuală în spitalele din România. Toată lumea a fost surprinsă, mai ales că Victor Ponta era aşteptat, ieri, să de cu subsemnatul la Direcţia Anticorupţie. Preşedintele Klaus Iohannis a admis că n-a fost informat nici de vizita premierului în Azerbaidjan, nici de oprirea acestuia în Turcia.

România liberă consideră sfidător gestul premierului. Guvernul a păstrat tăcerea în legătură cu această operaţie, puţinele informaţii pe acest subiect provenind de la surse politice. Publicaţia aminteşte că, înaintea lui Victor Ponta, şi alţi politicieni au preferat serviciile medicale străine, aşa cum au fost Ion Iliescu, Traian Băsescu, Adrian Năstase sau Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit Jurnalului naţional, chiar dacă perspectiva unor resurse energetic importante de gaze naturale în Marea Neagră ne asigură un confort energetic pe viitor, România este exclusă în acest moment de pe marile rute de transport care vor aproviziona Europa. Gazoductele, fie cele care pornesc din Rusia, fie din Marea Caspică, vor traversa ţări vecine.

România a devenit în ultimii ani o destinaţie tot mai căutată de producătorii de electrocasnice, remarcă Ziarul Financiar. Firme străine cumpăra sau ridică de la zero fabrici, convinse de costurile mici cu forţa de muncă şi de poziţia geografică favorabilă, în „inima“ Europei. Până acum câţiva ani piaţa era dominată de doar două nume mari – Arctic şi Elec­trolux. Începând cu 2009 însă, pe lista investitorilor din industria de profil s-au adăugat alte nume internaţionale precum Philips şi DeLonghi.

Planeta dispărută, titrează Gazeta sporturilor. Ziarul publică povestea dureroasă a clubului şi a arenei Electroputere, pe care au crescut Ionel Dănciulescu şi Adi Ilie, ambele acoperite de iarba uitării.