Confidenţialitate

Prima pagină, 16 iunie 2016

Adevărul scrie că primarul din Jilava este bolnav de corupţie. Condamnat în primă instanţă la 7 ani de închisoare cu executare, Adrian Mladin a fost reţinut într-un nou dosar de corupţie. Locuitorii comunei ilfovene îi ţin partea edilului.

Curtea Constituţională a admis parţial sesizările referitoare la abuzul în serviciu, notează România Liberă. Judecătorii au recomandat înlocuirea sintagmei “în mod defectuos” cu cea „prin încălcarea legii“. Se aşteaptă motivarea CCR. Infracţiunea „abuzului în serviciu“ apare în peste 4.500 de dosare penale, dintre care aproape 1.200 se află în instanţele de judecată.

Jurnalul Naţional notează că băncile străine care activează în România şi-au redus liniile de finanţare cu 13 miliarde de euro în ultimii opt ani. Nu au fost probleme pentru că românii au reuşit să economisească mai mult cu 17 miliarde de euro. Banca Naţională spune că acesta este un prim semn de maturitate pentru sistemul bancar autohton.

Consumul creşte spectaculos, dar România rămâne la coada clasamentului puterii de cumpărare în Uniunea Europeană, observă Ziarul Financiar. Avansul economiei se bazează puternic pe consum, care anul trecut a făcut 75% din Produsul Intern Brut. Ultimul loc în topul bunăstării îl ocupă Bulgaria vecină.

Doar o victorie cu Albania ne mai poate duce în optimile Campionatului European de Fotbal, scrie Gazeta Sporturilor. Ieri, naţionala noastră a remizat cu Elveţia, 1-1. Bogdan Stancu a marcat din nou din penalty, apoi ne-am stins şi am sfârşit meciul dominaţi dramatic.