Confidenţialitate

Prima pagină, 15 septembrie 2015

S-a încheiat epoca Vadim, scrie mare pe prima pagină Adevărul. Fondatorul Partidului România Mare a murit la vârsta de 65 de ani, după o viaţă închinată insultei. Autor al nenumărate ode aduse regimului dictatorial comunist, Corneliu Vadim Tudor a fost un aprig apărător al memoriei lui Nicolae Ceauşescu.

Schengen se destramă, titrează România Liberă. Publicaţia observă că nu există deocamdată un plan serios de a pune capăt crizei migranţilor. Decizia Germania de a reintroduce controale temporare la frontiere a declanşat o reacţie în lanţ. Pe fond, însă, problema nu se reduce la atât, în discuţie fiind tocmai raportarea Occidentului la războiul sirian.

Despre Tribunalul prostiei politice scrie Jurnalul Naţional. Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării, o instituţie care ar trebui să se ocupe de probleme serioase, a devenit instanţa unde politicienii se pârăsc între ei.

Angajaţii români vor ajunge la salarii similare cu cele ale germanilor în 30 de ani de acum înainte, potrivit Ziarului Financiar. S-a luat în calcul ritmul mediu de creştere a costului orar cu forţa de muncă din ultimul deceniu şi jumătate. În prezent, în România, o companie cheltuieşte cu fiecare angajat 4 euro şi jumătate pentru fiecare oră lucrată de acesta, în timp ce în Germania costul mediu cu forţa de muncă trece de 31 de euro pe oră.

Gazeta Sporturilor se întreabă dacă Mircea Lucescu va rezista Maşinii de Goluri? Elogiat de spanioli, antrenorul român dă piept cu Cristiano Ronaldo. Real – Şahtior se joacă, în această seară, de la 21 şi 45 de minute.