Prima pagină, 15 noiembrie 2016

Adevărul observă că România a rămas o insulă izolată într-o mare rusofilă. Candidaţii pro-Kremlin au câștigat alegerile prezidenţiale în două state vecine, Republica Moldova și Bulgaria. Cercul aproape se închide în jurul ţării noastre. Ungaria, Slovacia, Cehia, Grecia, Macedonia și Turcia sunt conduse de lideri care au relaţii foarte bune cu Vladimir Putin

România Liberă notează că Republica Moldova rămâne într-o zonă gri după alegerile prezidenţiale câştigate de socialistul Igor Dodon. Relaţiile cu Rusia vor fi mai prietenoase, în vreme ce legăturile cu Uniunea Europeană se vor estompa. România s-a extras, în ultimul an, aproape complet din ecuaţia Republicii Moldova, cu toate că preşedintele Klaus Iohannis a desemnat o comisie formată din tehnicieni ai Ministerului de Externe, ai Serviciului Român de Informaţii şi ai serviciului autohton de spionaj să conceapă o strategie pe termen lung pentru Basarabia. Relaţia ramâne strategică, dar nu există nici o urgenţă pe axa Bucureşti – Chişinău.

Potrivit Jurnalului Naţional, suntem o țară mică, dar cu o sete mare. Statisticile arată că am ajuns între țările cu cel mai ridicat consum de băuturi alcoolice din întreaga lume. 8,9% din decesele din România sunt cauzate de alcool. 400.000 de români sunt dependenți de acesta. 25.000.000 euro reprezintă costul anual al serviciilor acordate pentru această adicţie.

Ziarul Financiar scrie că depozitele pe termen lung constituite de străini în băncile locale, în mare parte linii de finanţare primite de la acţionari, au fost în septembrie în jurul nivelului de 4 miliarde de euro, în scădere cu aproape un miliard faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi la jumătate comparativ cu maximul atins în 2011. Faţă de august 2016, depozitele străinilor au staţionat. Totuşi, acestea sunt mai mici cu aproximativ 820 milioane de euro comparativ cu nivelul de la sfârşitul anului trecut. 

Gazeta Sporturilor scrie că FRF îi este captivă lui Cristoph Daum. Dacă vrea să se despartă de antrenorul german după rezultatele din startul preliminariilor, federaţia română trebuie să îi achite acestuia 3 milioane de euro, atât cât este valoarea contractului pe doi ani, şi să asigure finanţare pentru o nouă echipă tehnică. În realitate, acest lucru este imposibil, întrucât FRF este pe minus.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS