Prima pagină, 15 mai 2017

Ziarul Financiar scrie despre primul atac cibernetic mondial. Sunt 200.000 de victime în 150 de ţări şi pagube de zeci de milioane de dolari după acest episod. Atacul a lovit de la spitale şi agenţii guvernamentale la şcoli şi companii gigant. Hackerii cer plăţi în monedă bitcoin pentru deblocarea accesului la date.

Potrivit ziarului Adevărul, vaporașele de pe Bega au eșuat în birocrație. Primăria Timișoara a cumpărat 7 ambarcațiuni de transport în comun și plimbări de agrement. Fiecare a costat câte un milion de lei din bugetul local. La unan de la acest moment, acestea fac doar curse deghizate în ‘probe tehnice funcționale’.

Jurnalul Naţional observă culmea finanţării. Programul guvernamental Start-Up Nation România promite câte 44.000 de euro pentru 10.000 de firme nou-înființate. Măsura ar trebui să aducă o importantă creștere economică și să rezolve problema gradului de ocupare. Se vor putea finanța, de la stat, mai multe tipuri de afaceri, de la buticuri, la baruri. Restricţiile sunt puţine, medicii fiind una dintre categoriile exceptate.

România Liberă se întreabă dacă PSD şi-a trucat propriile alegeri. Fostul premier Victor Ponta a avut o relaţie specială cu mogulul Sebastian Ghiţă, care controlează, direct sau indirect, peste 50 de firme. Sunt societăţi care au beneficiat de contracte în valoare de zeci de milioane de euro, bani de la bugetul de stat sau din fonduri europene, în timpul guvernării lui Victor Ponta. Prietenia dintre cei doi l-a implicat şi pe fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, cel puţin conform unor declaraţii publice ale fostului deputat PSD, acum închis la Belgrad. Sebastian Ghiţă a susţinut că i-ar fi cerut să îl ajute pe Victor Ponta să câştige alegerile interne din PSD, din 2010, în faţa lui Mircea Geoană.

Gazeta Sporturilor notează că Gheorghe Hagi nu are nici un moment de respiro. După ce sâmbătă a sărbătorit alături de elevii săi câștigarea campionatului, ‘Regele’ a convocat ieri echipa la stadion pentru o ședință foto. Elevii săi au cucerit titlul cu un buget de play-out.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS