Prima pagină, 14 decembrie

Adevărul scrie despre cea mai recentă ispravă a lui Dorel. Lucrările la noua magistrală de metrou s-au împotmolit în centrul Bucureştiului. Străpungerea unui perete, al cărei efect nu a fost anticipat, a făcut să se surpe asfaltul şi a afectat structura de rezistenţă a mai multor clădiri.

România liberă se întreabă dacă se pot vindeca universităţile de boala plagiatului. Mediul academic nu a reu­şit pâna acum să soluţioneze onorabil nenumăratele scandaluri de furt intelectual cu care s-a confruntat în ultimii ani. Ministrul Adrian Curaj doreşte o evaluare internaţionala a şcolilor doctorale.

Potrivit Jurnalului naţional, doar în noiembrie, formaţiunile politice au primit finanţări de peste 700.000 de lei. În anul electoral 2016, partidele vor trebui să joace după noi reguli.

Ziarul Financiar publică primul studiu despre capitalul privat românesc în economie. Firmele autohtone aduc profiturile, angajează dublu, au „capitala“ la Constanţa, domină agricultura, industria alimentară şi construcţiile. Studiul analizează firmele din punctul de vedere al cifrei de afaceri, al profitului, al numărului de angajaţi, al productivităţii muncii şi al datoriilor.

Gazeta sporturilor scrie despre o victorie fantastică a handbalistelor tricolore. Fetele noastre le-au învins cu 25 la 22 pe brazilience, actualele campioane mondiale. Graţie rezultatului, România s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Danemarca, unde – miercuri – va întâlni ţara gazdă.