Prima pagină, 14 decembrie 2016

România Liberă consideră că Liviu Dragnea ar fi un prim-ministru cu multe vulnerabilităţi. Una priveşte dosarul de evaziune fiscală deschis împotriva sa în 2011, în urma unei tranzacţii realizate între fosta sa soţie şi Hotel Turris, anchetă închisă în mod ciudat în mandatul procurorului general Tiberiu Niţu. A doua se referă la Tel Drum, aproape un nume de cod când vine vorba de potenţa financiară a şefului PSD. Firma deţinută de Consiliul Judeţean Teleorman i-a fost vândută în 2001 fostului coleg de liceu al lui Liviu Dragnea. Preşedintele social-democraţilor a deţinut până de curând o proprietate de 7.000 de metri pătraţi, în centrul oraşului Alexandria, la care a renunţat convenabil, atunci când a divorţat de Bombonica.

Ziarul Financiar scrie despre prima misiune a noii guvernări. Peste 1,5 milioane de salariaţi din România, adică o treime din totalul angajaţilor din economie, vor avea începånd de luna viitoare salarii mai mari cu 16%, în cazul în care viitorul guvern PSD îşi va ţine promisiunea şi va majora salariul minim de la 1.250 lei brut în prezent la 1.450 lei brut pe lună, începând cu anul 2017. Este de altfel singura măsură concretă, cu un termen exact, scrisă de PSD în programul de guvernare, cu care a câştigat alegerile.

Adevărul scrie despre performanţă. Biroul teritorial al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Ploieşti a devenit, în numai trei ani, epicentrul unor anchete care au zdruncinat structuri de putere şi de influenţă de nivel naţional, comparabile ca magnitudine cu cele investigate de structura centrală a DNA. VIP-uri din lumea politică şi de afaceri, magistraţi, dar şi personaje-cheie din administraţia publică, precum Sebastian Ghiţă, Vasile Blaga, Victor Ponta, Mircea Cosma, Andrei Chiliman, au ajuns periodic în „pelerinaj“ la Ploieşti, fiind „eroii negativi“ în unele dintre cele mai grele dosare penale făcute de procurorii anticorupţie. Anchetele s-au pus în mişcare odată cu numirea procurorului Lucian Onea (42 de ani), devenit spaima corupţilor.

Un pas în plus spre medalii, anunţă Gazeta Sporturilor. La Campionatul European de handbal feminin, România a învins greu Cehia, scor 30-28, iar astăzi va juca împotriva Danemarcei pentru calificarea în semifinale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS