Prima pagină, 13 octombrie 2015

Potrivit ziarului Adevărul, fostul ministru Gabriel Sandu şi afaceriştii Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae au recunoscut acuzaţiile în dosarul Microsoft şi urmează să fie judecaţi în procedură simplificată. Fostul primar Gheorghe Ştefan este singurul care nu a colaborat cu anchetatorii, negând toate acuzaţiile. În dosarul retrăcedărilor ilegale de păduri, a cărui judecată a început de asemenea ieri, Viorel Hrebenciu şi fiul acestuia s-ar fi lamentat în faţa instanţei.

România liberă scrie despre autostrada plutitoare. S-a găsit apă la 10 metri sub tronsonul Sibiu-OrăȘtie. Remedierea problemelor întâmpinate în zona kilometrului 60 necesită demolarea completă a căilor de circulaţie, spun inginerii Companiei de Autostrăzi într-un document oficial obţinut de România liberă.

Din Jurnalul naţional aflăm că tăvălugul retrocedărilor a făcut prăpăd în pădurile țării. Statul a pierdut sute de mii de hectare de aur verde, respectând o singură lege: cere și ți se va da. A fost nevoie ca încăpățânarea unor primari să se pună de-a curmezișul acestui mecanism bine uns pentru a fi descoperite nedreptățile.

Ziarul Financiar face bilanţul economiei după 9 luni din an. Industria şi exporturile au avut creşteri moderate. Construcţiile, grav lovite de criză, îşi continuă redresarea în forţă.

Integraliștii Vlad Chiricheș și Dragoș Grigore vor lua cei mai mulți bani pentru calificarea la Euro 2016, potrivit Gazetei sporturilor, adică 300.000 de euro. Lotul și antrenorii vor primi în total 3 milioane de euro, jumătate din cât asigură UEFA pentru FRF.