Prima pagină | 13 octombrie 2017

Jurnalul Naţional notează că guvernările postdecembriste au fost, cu mici excepţii, marcate de crize profunde care au dus la demisia sau debarcarea forţată a prim-miniștrilor aflaţi în funcţie n În 27 de ani, din 13 șefi de guverne, câţi au existat înaintea lui Mihai Tudose, trei au căzut prin moţiune de cenzură, cinci și-au dat demisia, iar alţii au fost devoraţi de partidele din care făceau parte.

Adevărul scrie că în echipa vicepremierului demisionar Sevil Shhaideh se regăseşte Doru Dinuţ, fost poliţist judiciarist detaşat la DNA Constanţa, care a lucrat inclusiv în anchetele care i-au vizat pe Nicuşor Constantinescu şi pe Radu Mazăre, foşti baroni locali ai PSD în Constanţa. Ironia face ca Sevil Shhaideh să îşi fi început cariera politică în oraşul de la malul mării. Nicuşor Constantinescu se află în prezent în închisoare. La rândul lui, Radu Mazăre este trimis în judecată în trei dosare de corupţie.

Fiscul nu mai are bani pentru paza sediilor, dezvăluie România Liberă. De la începutul lunii, situaţia a fost remarcată în tot sud-estul ţării. Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice nu are vreun alocat pentru ultimul trimestru al anului. Unii dintre angaja­ţii direcţ­iilor finanţ­elor publice sunt îngrijoraţ­i de situaţ­ia creata. Sunt instituţ­ii care rulează mulţ­i bani zi de zi.

Ford Ecosport este noul pariu al americanilor la Craiova, remarcă Ziarul Financiar. Modelul ar putea aduce venituri de peste 2 miliarde de euro americanilor de la Ford, venituri care ar garanta revenirea constructorului auto în topul exportatorilor şi în clubul miliardarilor din economia locală. EcoSport garantează o producţie susţinută pentru cel puţin doi ani de zile, timp în care angajaţii ar putea lucra şi ore suplimentare pentru un venit în plus. La Craiova, media salariilor nete este mai mică decât la Dacia, în condiţiile în care până acum uzina a lucrat la o fracţiune din capacitatea de 300.000 de unităţi.

Derby vintage, titlul de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Sâmbătă, se confruntă Academia Rapid şi Clubul Sportiv al Armatei Steaua. S-au vândut peste 8.000 de bilete. Mircea Lucescu şi-a anunţat prezenţa în tribune.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS