Confidenţialitate

Prima pagină | 13 iunie 2018

Adevărul observă că preţurile au continuat să crească accelerat şi în a cincea lună a acestui an, în ciuda aşteptărilor BNR că ele se vor tempera după aprilie. O cauză este faptul că, deşi BNR a oferit Guvernului bani ieftini pentru investiţii, aceştia au mers în consum. Rata anuală a inflaţiei a ajuns la 5,4%, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Este cel mai înalt nivel din februarie 2013 până în prezent.

Ziarul Financiar continuă să realizeze harta economică, la centenar. Într-un secol, numărul de firme din România a crescut de 50 de ori. Anuarul din 1922, primul de după Marea Unire, arăta că, în 1919, erau înscrise în România circa 10.000 de firme. Judeţele Ilfov, Constanţa şi Iaşi erau principalii poli de business. În zilele noastre, ierarhia este condusă de Bucureşti, alături de judeţele Cluj, Timiş, Ilfov, Constanţa şi Braşov.

Jurnalul Naţional consemnează că președintele atacă recenta decizie a Curții Constituționale, pe care o acuză de PSD-ism. Klaus Iohannis vrea referendum popular pe marginea demiterii Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea Direcţiei Anticorupţie. Într-un comunicat, Prin urmare, PSD acuză că declaraţiile preşedintelui echivalează cu un îndemn la nesupunere în faţa legilor.

România Liberă scrie că un milion de foşti consumatori de energie termică livrata de CET-uri au optat pentru o soluţie individuală de încălzire şi apă calda, fie o centrală pe gaze ori curent, fie diverse dispozitive pe curent electric ori masă lemnoasă. Potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, la ora actuală, mai sunt branş­ate la sistemul centralizat de termoficare puţin peste un milion de apartamente, spitale ş­i alte instituţii. Cele mai multe locuinţe racordate sunt în Capitală. Municipalitatea oferă printre cele mai mari suvenţii din ţară, acoperind 70% din costul real al gigacaloriei.

Potrivit Gazetei Sporturilor, Vladimir Putin a ordonat să fie linişte deplină pe perioada Cupei Mondiale de Fotbal, care debutează mâine în Rusia. Ultraşii au devenit soldaţii de infanterie ai autorităţilor, fiind susţinuţi financiar de politicieni locali şi folosiţi ca forţe de represiune.