Prima pagină, 13 iulie 2017

România Liberă dezvăluie că firmele lui Dragnea jr. trăiesc din banii Tel Drum. Odrasla șefului PSD este veriga financiară lipsă între tatăl său și compania teleormăneană.  Zooveg 2010 SRL, Gransiloz SRL, Romcip SA și Agrotrust SRL sunt patru firme teleormănene care au nevoie ca de aer de credite bancare pentru a supraviețui. În ultimii ani, pentru fiecare din aceastea a garantat, la bănci și alte instituții de creditare, o megacompanie, de asemenea teleormăneană: Tel Drum SA. Zooveg 2010 SRL, Gransiloz SRL și Romcip SA sunt deținute de către Ștefan-Valentin Dragnea, fiul liderului PSD. Agrotrust SRL este controlată de același Dragnea jr., care a garantat cu averea personală un credit luat de companie. Pe 26 mai 2015, Tel Drum SA a decis, prin hotărârea cu numărul 5, să garanteze credite bancare pentru alte societăți comerciale. Conform documentului menționat, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Tel Drum SA “aprobă menținerea garantării prin contractele de garanție personală (FIDEJUSIUNE) de către Societate, în calitate de fideiusor, in favoarea UniCredit Țiriac Bank – S.A”.

Adevărul scrie că România este la un pas de a avea sisteme de apărare de tip Patriot, după ce Departamentul de Stat american a dat undă verde vânzării acestora, ca urmare a solicitării Guvernului de la București. 3,9 miliarde de dolari este valoarea totală a tranzacţiei. ‘Această propunere de vânzare va consolida obiectivele de politică externă şi de securitate naţională ale Statelor Unite prin contribuirea la îmbunătăţirea securităţii unui aliat NATO care a fost şi continuă să fie o forţă importantă pentru stabilitatea politică şi progresul economic în Europa. Vânzarea propusă a sistemelor Patriot va contribui la necesităţile României în termeni de autoapărare şi va sprijini obiectivele NATO în materie de apărare“, se mai arată în comunicat. „România va utiliza sistemul de rachete Patriot pentru a întări apărarea teritoriului său şi pentru a descuraja ameninţărilor regionale. Vânzarea propusă va spori capacităţile defensive ale forţelor armate române în faţa unei agresiuni şi protejarea aliaţilor din NATO care se antrenează adesea pe teritoriul României“, mai precizează agenţia, adăugând că România nu ar trebui să aibă nicio dificultate legată de „absorbirea acestui sistem în cadrul forţelor armate“. De asemenea, „potenţiala vânzare a acestor rachete şi a echipamentului nu va modifica echilibrul militar de bază în regiune’, precizează agenţia americană.

Jurnalul Naţional consemnează o hotărâre importantă a Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, care dezleagă avocații de restricțiile de exprimare în public a opiniilor asupra hotărârilor instanței. Un avocat poate să critice în presă actul de justiție și pe judecătorii implicați, atât timp cât se bazează pe probe concrete și o face în limitele deontologiei.

S-au întors vremurile bune pentru industrie, remarcă Ziarul Financiar. Sectorul, care face 23-25% din PIB, reintră într-o zodie fastă, ceea ce va avea o influenţă decisivă asupra Produsului Intern Brut (PIB) în al doilea trimestru şi pe întreg anul 2017.

Look de Europa, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. ‘Câinii’ întâmpină revenirea în cupele europene cu echipamente noi şi achiziţii tari. După transferurile lui Salomao, Nascimento, Katsikas şi Paul Anton, Dinamo a rezolvat şi înregimentarea lui Juan Albin.  Uruguayanul va purta tricoul cu numărul 10.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS