Prima pagină, 13 iulie 2015

România liberă remarcă mişcarea disperată a lui Victor Ponta: se retrage de la şefia PSD. Anunţul făcut pe Facebook apare în contextul în care premierul este aşteptat la Direcţia Anticorupţie, după câteva săptămâni în care a evitat să se vadă cu procurorii, alegând să meargă în Turcia pentru o operaţie pe care o putea face şi în România.

Adevărul observă că pentru Victor Ponta partidul este mai important decât guvernul. Social-democratul nu vrea ca imaginea formaţiunii să aibă de suferit din cauza problemelor sale cu justiţia. Anterior, şeful statului şi opoziţia liberală i-au cerut să se retragă de la cârma executivului. În lipsa unei demisii efective, Victor Ponta poate reveni oricând asupra deciziei.

Despre corupție cu epoleți citim în Evenimentul zilei. Generalul de brigadă Ion Sârbu, fostul șef al Spitalului Militar Central, ar fi achiziționat un aparat foarte scump care nu a fost folosit niciodată. Medicul este suspectat, de asemenea, de trafic de influență și abuz în serviciu.

Românii vor fi mai puțini, dar mai bogați, titrează cotidianul Puterea, care citează un studiu al Organizaţiei Naţiunilor Unite. România se numără printre puținele țări cu o populație în declin. Veniturile pe cap de locuitor se vor majora.

Deducerile ne majorează salariile, potrivit Jurnalului naţional. Firmele le vor putea face angajaţilor mai multe asigurări de sănătate, deoarece vor putea să scadă din aceste cheltuielile cu acestea 400 de euro pe an, de persoană. Aceeaşi sumă o vor putea deduce şi dacă le vor face angajaţilor pensii facultative. Asemenea asigurări primesc angajaţii din firmele mai mari, care îşi permit să le includă în pachetul salarial.

Ziarul Financiar analizează lupta pentru salvarea grecilor de la umilinţă. Băncile elene sunt considerate în moarte clinic, iar lipsa unui ajutor financiar consistent de 25 de miliarde de euro vor fi împuşcate. Criza a provocat atacuri şi între partenerii europeni.

George Becali anunţă apocalipsa, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei sporturilor. Patronul stelist le-a transmis jucătorilor că doar calificându-se în grupele Ligii Campionilor mai pot visa la salariile uriaşe. Europa Leagu nu mai e o miză pentru club.