Prima pagină | 11 octombrie 2017

România Liberă scrie că Liviu Dragnea a fost forţat de baronii Partidului Social Democrat să accepte remanierea dorită de premier. Mihai Tudose refuză să pună umărul la salvarea din calea Justiţiei a liderului social-democrat şi intenţioneaza să debarce o serie de miniştri apropiaţi de acesta, în frunte cu vicepremierul Sevil Shhaideh. Prima rundă a bătăliei pare să fi fost câştigată de şeful guvernului, care a anunţat ieri, după o întâlnire informală cu şeful său pe linie de partid, că au convenit asupra unei remanieri guvernamentale. Prim-ministrul a afirmat că a decis ce miniştri vor fi daţi afară din Guvern, dar numele vor fi anunţate mâine, după şedinţa Comitetului Executiv. Informaţia a fost confirmată şi de Liviu Dragnea, aflat alături de premier, iar şeful Partidului Social Democrat, a pretins ca întâlnirea ar fi fost “bună şi necesară”.

Adevărul observă că Liviu Dragnea a pierdut prima bătălie în partid în cei doi ani de când a preluat conducerea PSD, timp în care i-a eliminat pe Victor Ponta şi pe Sorin Grindeanu, dar a clacat în faţa lui Mihai Tudose, care şi-a câştigat independenţa politică.  O eventuală plecare a acestuia din fruntea executivului ar fi generat o nouă criză politică, iar PSD ar fi riscat să piardă guvernarea.

Ziarul Financiar consemnează că economia creşte, dar deficitul comercial s-a adâncit cu 20% în primele 8 luni din an, după cum arată datele statistice. Deficitul de cont curent va sări anul acesta de 3% din PIB şi se va apropia de 4% anul viitor, dobânzile cresc, pe măsură ce inflaţia avansează. O criză politică este ultimul lucru de care are nevoie acum economia.

Potrivit Jurnalului Naţional, trei din patru români așteaptă o pensie de peste 500 de euro, în momentul retragerii din viața activă, în condițiile în care doar 1,03% din totalul pensionarilor primesc acum acești bani. De asemenea, doi din zece români visează la o pensie de peste 1.000 de euro. Cum speranţa de viaţă creşte şi natalitatea scade, singurul viitor sigur pentru tinerii angajaţi ar putea fi pensiile private.

Gazeta Sporturilor a aflat că finanţatorul Stelei le-a dat un ultimatum rivalilor de la Dinamo. Gigi Becali este dispus să le ofere jumătate de milion de euro pentru slovacul Adam Nemec. Preţul se va înjumătăţi la iarnă. La vară, Steaua îl va putea lua gratis.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS