Confidenţialitate

Prima pagină, 10 martie 2017

Potrivit României Libere, populismul PSD aruncă în aer fragilul echilibru monetar. Veştile proaste privind încasările slabe la buget, majorările de pensii şi salariile promise de social-democraţi, dar şi optimismul exagerat al Guvernului privind creşterea economica fac din leu o monedă din ce în ce mai instabilă.

Jurnalul Naţional scrie despre copiii care mănâncă o singură dată pe zi. Cei din mediul rural au o nutriție inadecvată și sunt expuși riscului de îmbolnăvire, arată cel mai recent studiu al asociației World Vision România. Sărăcia îi trimite pe aceştia mai degrabă la muncă, dacât la școală. Mulți au rezultate școlare slabe, iar fenomenul de părăsire timpurie a studiilor, imediat după parcurgerea învățământului obligatoriu, este răspândit.

O analiză a Zarului Financiar arată că Bucureştiul are cea mai mare rată de angajare din România, având în vedere că mai mult de jumătate dintre locuitori (adică circa 937.000 de persoane) au un loc de muncă, dublu faţă de situaţia la nivel naţional. La polul opus se află judeţul Giurgiu, unde numai 12,5% din populaţia stabilă – adică un locuitor din opt – are un loc de muncă, potrivit statisticii. O realitate aproape asemănătoare regăsim pe piaţa muncii din judeţe precum Botoşani (cu o rată de angajare de nu mai 13,8%), Vaslui (14,1%), Călăraşi (15,3%), Dâmboviţa (15,4%), Teleorman (15,4%), Suceava (16,4%) sau Olt (16,4%).

Adevărul de Weekend publică un interviu cu medicul Sylvia Hoişie, supranumită “mama” Polidinului. La capătul unui deceniu de cercetări, împreună cu echipa de doctori, asistenţi şi tehnicieni din cadrul Institutului Cantacuzino din Iaşi şi Bucureşti, a scos pe piaţă injecţia dureroasă de care ne amintim cu toţii, dar care ne ferea de infecţii bacteriene, dar şi de gripă şi ne creştea imunitatea.

Se vinde Gavroche al Galaţiului, titrează Gazeta Sporturilor. Copilul care plângea în hohote la utimul meci din istoria Oţelului este scos pe tarabă de creditori. ANAF şi Astra Asigurări se ceartă pe cum să-l valorifice mai bine pe juniorul Antonio Sefer, în vârstă de 16 ani, rămas în patrimoniul fostei campioane ajunse în faliment.