Confidenţialitate

Prima pagină, 10 ianuarie 2017

Adevărul scrie despre Parlamentul-fantomă. PSD a convocat o sesiune extraordinară pe toată durata vacanţei parlamentare. Rezultatul? Guvernul va putea emite ordonanţe de urgenţă, inclusiv în domenii reglementate prin legi organice, în timp ce aleșii își vor vedea în continuare de concedii. La această situaţie constituţională, dar profund imorală, au pus umărul și liberalii.

România Liberă a aflat că jumătate din angajatori cred că universităţile sunt fabrici de diplome. În opinia celor care fac economia românească să mearga, instituţiile de învăţământ superior de stat sunt mediocre, iar cele private cu greu reuşesc să obţină nota de trecere. În 2020, România se va afla în coada clasamentului la absolvenţi de Bacalaureat, cât şi la angajaţi cu studii superioare.

Jurnalul Naţional scrie că somnul de veci al eroilor români căzuți în Primul Război Mondial a fost tulburat de interese financiare nici până azi elucidate. La Făgăraş, osemintele acestora au fost scoase cu excavatorul din cimitir şi mutate în mare grabă într-un sens giratoriu din centrul oraşului. Vinovaţii se fac că nu au auzit de lege, iar „mormintele” sunt în continuare sub asfaltul din intersecţie.

Potrivit Ziarului Financiar, febra sărbătorilor de final de an, care a accelerat consumul, a avut efecte negative asupra economiilor populaţiei. Depozitele bancare noi constituite de persoanele fizice au ajuns la valori minime. Astfel, în noiembrie, potrivit datelor BNR, s-au depus la bănci economii în monedă națională în valoare de 6 miliarde de lei, cu circa jumătate de miliard de lei mai puţin decât în noiembrie 2015.

Clauză anti-graşi, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. După ce i-a cumpărat pe Denis Alibec şi Harlem Gnohere, Steaua şi-a luat măsuri de precauţie şi a mărit de 10 ori amenzile pentru kilogramele în plus.