Confidenţialitate

Prima intervenție de stingere a incendiilor cu noile elicoptere Black Hawk din dotarea IGAv a avut loc în munții Almăjului | VIDEO

Prima misiune de stingere a incendiilor cu ajutorul celor mai recent achiziționate elicoptere Black Hawk a avut loc joi dimineață, 11 iulie, în munții Almăjului, județul Mehedinți, la un incendiu care afectează fondul forestier al Parcului Național Porțile de Fier.

„În vederea limitării propagării și stingerii incendiului produs în munții Almăjului, județul Mehedinți, care afectează fondul forestier al Parcului Național Porțile de Fier, începând din această dimineață, în sprijinul echipajelor de la sol, acționează și un elicopter multirol Black Hawk, dotat cu dispozitiv tip Bambi Bucket”, a transmis Inspectoratul General al Aviației(IGAv).

Intervenţia elicopterului Black Hawk constă în stingerea incendiilor cu ajutorul sistemului Bambi Bucket, care are o capacitate de până la 2.5 tone de apă. Totodată, elicopterul Black Hawk poate să cerceteze și să supravegheze zonele afectate, potrivit IGAv.

Misiunea se desfăşoară sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi se desfăşoară alături de personal şi tehnică din cadrul I.S.U. Mehedinţi, ROMSILVA, Forţelor Aeriene Române şi de voluntari.

Acţiunile de lichidare a incendiilor de la nivelul solului sunt completate cu suport aerian asigurat de Forţelor Aeriene Române şi Inspectoratul General de Aviaţie al MAI.

Sursa foto: IGAv

Sursa video: IGAv

Citește și: ANM: Cod roșu de caniculă în aproape toată țara. Temperaturile maxime vor ajunge până la 41 de grade | FOTO