Confidenţialitate

Prima echipă de salvatori români trimiși în Turcia a revenit în țară. Ciucă: „Ați dus solidaritatea și empatia poporului român față de cel turc” | VIDEO

Primii salvatori români trimiși în Turcia au revenit în țară. Ei au reușit să scoată, în viață, de sub dărâmături patru cetățeni turci. „Ați dus cu dumneavoastră compasiunea, solidaritatea și empatia poporului român față de poporul turc”, le-a spus șeful guvernului care s-a numărat printre oficialii care i-au întâmpinat la aeroport.

Salvatorii români au revenit în ţară cu două aeronave de transport Spartan ale Forţelor Aeriene Române.

Ei au fost așteptați pe pistă de premierul Nicolae Ciucă, ministrul de interne, Lucian Bode, și de șeful DSU, Raed Arafat.

De asemenea, au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi ai comunităţii turce şi oficiali ai Ambasadei turce la Bucureşti, care au afişat drapelele Turciei şi României şi care i-au aplaudat pe salvatorii români la sosire.

Șeful guvernului le-a mulțumit pentru modul în care și-au îndeplinit misiunea.

Prima echipă RO-USAR trimisă în Turcia după cutremurul cu magnitudinea de 7,8, care a avut loc pe 6 februarie a avut în componență 55 de medici și asistenți SMURD, personal specializat de căutare-salvare și o echipă canină.

Ministrul de Interne a precizat că în curând vor reveni acasă şi ceilalţi 59 de colegi ai acestora.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Cutremurul de 5,7 grade produs în Oltenia a avut aproximativ 160 de replici. INFP anunță amplasarea unor stații de măsurare a activității seismice | AUDIO